fbpx

Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea”, 1-15 noiembrie, Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu

 V  E  R  N  I  S  A  J

7 NOIEMBRIE 2017, ORA 18:00

la  Muzeul  Municipiului  București – Palatul Suțu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București

Expoziția, componentă a proiectului cultural „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea”, realizată de dr. arh. Luca Matei Stoian, pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european.

Expoziția, găzduită de Muzeul Municipiului București, în holul central al Palatului Suțu, în perioada 1-15 noiembrie 2017, va cuprinde 30 de panouri de fotografie de arhitectură a unor edificii de arhitectura modernă relevante, lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est-europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică. Vernisarea expoziției și lansarea catalogului vor avea loc marți, 7 noiembrie 2017, ora 18:00.

„Pentru arhitectura Bucureștilor, deceniul al IV-lea al secolului trecut a fost cel al unei modernități pe care nici o alta capitală din estul european nu a cunoscut-o.”

Academician prof. dr. Răzvan Theodorescu

Președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române

Proiectul este realizat de Uniunea Arhitecților din România în parteneriat cu Academia Română – Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual și Muzeul Municipiului București.  Acest proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primaria  Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB.

Pentru detalii accesați și: www.muzeulbucurestiului.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0