fbpx

Expoziţia „Interstellar Static” de la MNAC

„Interstellar Static” este un proiect realizat prin colaborarea între Davide Bertocchi şi Samon Takahashi şi constă într-o expoziţie concepută să dureze cât fracţiunea de secundă necesară pentru a face o fotografie. Rezultatul final este o serie de 10 imagini (50 x 60 cm) şi fiecare cadru este o posibilă vedere a acestei expoziţii „fantomă”. În fiecare imagine artiştii şi-au recombinat unele lucrări, în urma unui dialog metafizic fiind vorba uneori de un soi de combinaţie ezoterică. Sesiunea de fotografiat a avut loc recent (pe parcursul a 24 de ore) în studioul artistului francez Fabrice Hybert, care le-a împrumutat spaţiul său.

Vernisaj: 3 decembrie 2010, orele 21.00 – 24.00

Expoziţia

„Diferiţi ca practică şi tehnici, artiştii Davide Bertocchi şi Samon Takahashi se intersectează totuşi pe tărâmul imaterialului. Sunetul şi posibilele lui reprezentări, ştiinţele şi cosmogonia, mitul, etc., iată tot atâtea domenii pe care le explorează cu detaşare poetică, fără a se vrea vreun moment savanţi. „Interstellar Static” este ecoul cosmosului pe care urechile astronomilor îl ascultă în speranţa că vor putea desluşi în el mesaje venite din alte lumi, în fapt sunetul genezei. Acest titlu ambiţios este pretext ironic pentru reunirea unor opere variate, un fir călăuzitor oferit ca lectură eventuală a acestui ansamblu.

Expoziţia, ca reprezentare a acestui „ecou” al graniţelor, integrează în forma sa o reflecţie asupra reprezentării, asupra felului în care piesele propuse pot rezona, asupra felului în care, plecând de la organizări multiple, apar ecouri noi. Este vorba deci despre reprezentarea mai multor posibilităţi, a potenţialităţilor unei aceleiaşi expoziţii prin nişte propuneri visate: 10 fotografii arată diferite aranjamente ale pieselor între ele, pe grupuri, pe perechi sau câte trei.” (Davide Bertocchi şi Samon Takahashi)

Expoziţia

Expoziţia poate fi vizitată până pe 3 februarie 2011.

Proiectul a fost produs de Dena Foundation for Contemporary Art, Paris.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0