fbpx

Expoziţie de fotografie MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului

Muzeul Naţional de Artă al României, Wallonie-Bruxelles International, Delegaţia Wallonie-Bruxelles la Bucureşti şi Muzeul Fotografiei din Charleroi, Belgia au plăcerea să vă invite joi, 25 septembrie 2014, orele 11.00 la conferinţa de presă a expoziţiei de fotografie MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului.

Conferinţa de presă are loc în prezenţa dlui Xavier Canonne, curator al expoziţiei şi Director al Muzeului Fotografiei din Charleroi, a dlui Benoit Rutten, Delegat Wallonie-Bruxelles la Bucureşti şi a dnei Roxana Theodorescu, Director General al Muzeului Naţional de Artă al României.  

Presa interesată de eveniment este rugată să se acrediteze prin e-mail la comunicare@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19.  

Expoziţia MARCEL-G. LEFRANCQ. Suprarealismul cotidianului prezintă şaizeci de fotografii care recreează, prin intermediul unor imagini evocatoare, o lume imaginară, surprinzând deopotrivă realităţile angoasante ale epocii artistului.  

Marcel-G. Lefrancq (1916, Mons – 1974, Vaudignies) debutează în 1932, după cum o dovedesc primele negative fotografice rămase de la el. S-a format ca autodicat, procurându-şi singur materialele necesare de la un negustor local. Diversitatea subiectelor abordate de Marcel-G. Lefrancq – de la cronica de familie la portrete şi serbări populare sau nuduri – dovedeşte complexitatea acestui artist, a cărui arhivă fotografică a fost organizată şi păstrată cu grijă de-a lungul anilor de fiul său, Michel Lefrancq.  

Expoziţia este organizată în cadrul Programului de cooperare între Wallonie-Bruxelles International şi România, marcând totodată şi Sărbătoarea Federaţiei Wallonie-Bruxelles din Belgia, care are loc pe 27 septembrie.  

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0