fbpx

Expoziţie premiată la Londra în premieră la Galateca: “UNTAMED SKIN – THE ROMANIAN BLOUSE”

Galeria Galateca prezintă în perioada 24 aprilie – 18 mai expoziţia „Untamed Skin – The Romanian Blouse”, primul proiect românesc care a obţinut trei premii “Special Mention” la Internaţional Fashion Showcase IFS 2015 – London Fashion Week: Best exhibition, Best curator, Best designer. Vineri, 24 aprilie, între orele 19:00 şi 21:00, va aşteptăm la vernisaj şi la o întâlnire cu publicul a celor trei artişti vizuali: Alexandru Nimurad, Vika Tonu şi Alexandra Abraham. Seara se va continua cu Noaptea Albă a Galeriilor, la care Galeria de artă şi design Galateca participa pentru a patra oară.

Expoziţie premiată la Londra în premieră la Galateca:  “UNTAMED SKIN - THE ROMANIAN BLOUSE”

Expoziţia, curatoriată de Roxana Gibescu, este organizată de către Galeria Galateca, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra. Proiectul multimedia îşi are rădăcinile în reinterpretarea multidisciplinară a iei româneşti, o piesă vestimentară rafinată şi delicată, dar cu un aspect neîmblânzit, purtată în mod tradiţional aproape de piele şi a cărei ţesătură era lucrată manual din fibre naturale, brodate cu simboluri primordiale.

Cei trei artişti vizuali, Alexandru Nimurad, Vika Tonu şi Alexandra Abraham au dezvoltat o colecţie colaborativă de îmbrăcăminte, accesorii şi bijuterii în jurul formei şi simbolurilor iei româneşti, pe care au reinterpretat-o raportându-se la propria identitate artistică, onorând astfel bogatul bagaj al patrimoniului cultural românesc şi înglobând istoria vizuală a iei, atât pe teritoriul României, cât şi la nivel internaţional.

Expoziţie premiată la Londra în premieră la Galateca:  “UNTAMED SKIN - THE ROMANIAN BLOUSE”

“Am conceput o colecţie vestimentară dedicată simbolurilor culturii de patrimoniu, precum ia, cerbul sau ritualurile ce încă se practică în anumite sate româneşti. Colecţia a mai fost influenţată de legătură puternică dintre viaţă rurală şi natură ce a fost întrupată în simplitatea şi, totodată, complexitatea iei româneşti. În completare, împreună cu Vika Tonu am dezvoltat colecţia colaborativă de bijuterii “Ensemble of Broken Pieces” inspirată din povestea Reginei Maria. A treia componentă, hamurile arhitecturale din piele realizate de Alexandra Abraham reinterpretează ia românească într-o formă străveche, nefinisată şi brută, în culori deschise, aşa cum era ea creată pe vremuri”, declara Alexandru Nimurad.

Expoziţie premiată la Londra în premieră la Galateca:  “UNTAMED SKIN - THE ROMANIAN BLOUSE”

Pentru expoziţia de la Galateca, este inclusă şi o componentă “Behind the Scenes”, prin care se dezvăluie şi se împărtăşeşte cu publicul ce a implicat procesul creativ din spatele ţinutelor, bijuteriilor şi hamurilor: de la schiţe, prototipuri, matriţe, mulaje la unelte specifice şi mai multe surse inspiraţionale. “Untamed Skin – The Romanian Blouse” rămâne deschisă până pe 18 mai la Galateca, urmând să fie itinerată, cu sprijinul Institutelor Culturale Române din Bruxelles şi Berlin, la centrul de design Winkelhaal din Antwerp, între 29 mai-10 iunie, şi la galeria de artă şi design BraubachFive din Frankfurt, între 26-28 iunie. Intrare liberă.

Program special 24 aprilie, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor: 21:00 – 4:00

Expoziţie premiată la Londra în premieră la Galateca:  “UNTAMED SKIN - THE ROMANIAN BLOUSE”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0