fbpx

Farmecul periferiei Bucureștiului: PeriferiaB

Periferiile sunt spații liminale. Misterioase microtopii, zone de graniță, în care totul pare a curge fluid, după alte reguli. Petruț Călinescu și Ioana Călinescu au demarat un proeict de observare a periferiei bucureștene. Imagini, frânturi de contradicții și dezordine. Personaje insolite, oameni care vor să se apropie sau să ia distanță de oraș. Farmec fotografic și povești. Le puteți urmări pe: www.periferiab.ro

 Cum s-ar putea traduce, pe scurt, farmecul periferiei Bucureștiului?
Pentru noi farmecul periferiei stă în dezordinea ei. Este imprevizibilă, plină de contraste, aproape imposibil de îmblânzit după felul haotic în care s-a extins o dată cu dezvoltarea orașului. Are un farmec brut, complet nerafinat, de lume scăpată de sub controlul autorităților, care crește și există în afara unor norme evidente, dar care are o calitate uriașă, pe care orașul a pierdut-o demult. Periferia este tolerantă. La periferie orice, dar absolut orice, își găsește firesc locul. Și asta este foarte emoționant.

Din ce perspectivă își propune proiectul PeriferiaB să cartografieze aceste microtopii ale orașului?
Dintr-o perspectivă personală de oameni foarte curioși. Nu ne-am propus să trecem prin filtre profesionale poveștile pe care le culegem. PeriferiaB nu are nicio pretenție de analiză sociologică, antropologică sau urbanistică a lumilor de la periferia Bucureștiului. Suntem jurnaliști și încercăm să privim lumea așa cum e pe https://www.igloo.ro https://www.igloo.ro și să o dăm mai departe cât mai fidel și mai onest.

Care ar fi miza proiectului, pe termen lung?
Ne-am dori ca PeriferiaB să devină un document martor în istoria recentă a Bucureștiului.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0