fbpx

Farrell și McNamara – Pritzker 2020

Yvonne Farrell și Shelley McNamara sunt laureatele Premiului Pritzker 2020.

Premiul Pritzker – cea mai înaltă distincție în domeniul arhitecturii – a fost acordat anul acesta lui Yvonne Farrell și lui Shelley McNamara din Dublin, Irlanda, Grafton Architects.

Laureatele premiului din 2020 sunt arhitecte practiciene și formatoare de arhitecți (profesoare) cunoscute pentru abordările curajoase, dar delicate. Intervențiile lor contextuale și moderne sunt foarte atente la istorie, demonstrând un nivel ridicat de sensibilitate și măiestrie în domeniu.

Timp de 40 de ani, duo-ul a finalizat numeroase proiecte de arhitectură care au contribuit la dezvoltarea orașelor, răspunzând nevoilor locale din diferite țări precum Irlanda, Regatul Unit, Franța, Italia și Peru.

În istoria premiului inițiat în 1979 Farrell și McNamara, laureatele Pritzker cu numerele de ordine 47 și 48, sunt primele două beneficiare ale premiului din Irlanda. Duo-ul din spatele Bienalei de la Veneția, ediția trecută din 2018, descrie arhitectura ca „una dintre cele mai complexe și importante activități culturale de pe planetă”.

Mai multe detalii la https://www.pritzkerprize.com/laureates/2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0