fbpx

Fibra Architectures – o expoziție despre un alt fel de a construi

Fibra Architectures – o expoziție despre un alt fel de a construi

Dincolo de clișee și discursuri, a construi înseamnă astăzi a fi onest și responsabil. Nu numai față de utilizator, program și viziune, ci și față de materiale și de mediu. Mulți arhitecți au renunțat deja la betonul care a făcut carieră și au introdus în proiectele lor alcătuiri surprinzătoare și foarte sensibile. În unele țări materialele din surse nepoluante au devenit deja noua tendință. Și sunt pe cale să devină un standard și chiar o cerință.

Putem construi altfel?

La începutul lunii octombrie a fost vernisată la Paris o expoziție-far dedicată arhitecturilor contemporane din fibre vegetale. Evenimentul găzduit la Pavilion de l’Arsenal face o radiografie a tendințelor mondiale și reunește 50 de proiecte sustenabile, selectate și premiate pentru sistemele constructive inovatoare.

Expoziția Fibra Architectures  dezvăluie potențialul materialelor bio și prezintă strategii pentru o arhitectură participativă în care arhitecții, inginerii, meșterii locali și chiar beneficiarii creează împreună detalii foarte interesante. Sistemele din fibre vegetale prezintă nu numai avantajul unor surse rapid regenerabile, dar și calități structurale, termice și higrotermice nebănuite.

E suficient să menționăm baloții portanți de paie, betonul cu fibre vegetale, șarpantele din bambus, izolațiile din ierburi marine sau chiar balustradele din răchită pentru a va trezi interesul.

În plus, toate experimentele sunt prezentate la Arsenal prin machete 1:1, fotografii și videoclipuri din șantier, alături de documentații tehnice în premieră.

Expoziția rămâne deschisă până în 17 noiembrie și anunță de asemenea dezbateri și evenimente conexe de neratat.

 

detalii la: Fibra Architectures | Expositions | Pavillon de l’Arsenal

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0