fbpx

For the Love of Neutrals. Amenajare de locuinţă individuală semnată Ioka Design

Proiectul de amenajare a acestei mici locuinţe unifamiliale cu parter, etaj şi mansardă şi suprafaţa de aproximativ 140 mp creează un fundal în tonuri neutre pentru viaţa activă a unei familii cu doi copii. Calm, seren şi atemporal, interiorul este animat de multitudinea de texturi, atât preţioase, cât şi confortabile, ce contribuie la crearea unui veritabil „acasă”.

Compartimentarea interioară a locuinţei a fost păstrată ca atare, intervenţiile având loc la nivelul instalaţiilor electrice şi al parietalelor, cărora li s-au adăugat profile, tapet şi tencuială decorativă. Parterul este amenajat ca un open space, cu zonă de living/socializare, dining şi bucătărie, şi deservit de o baie mică. Ideea de ordine şi de curgere fluidă a spaţiului este subtil subliniată de amplasarea mesei de dining şi a celei de bar de-a lungul acelaiaşi axe, una în continuarea celeilalte. Texturile moi ale scaunelor şi canapelei duc cu gândul la destindere şi comunicare deschisă în cadrul familiei.

ioka_neutrals_8

Etajul conţine zona de noapte, formată din dormitorul matrimonial şi cel al copiilor, cu băile adiancente. Tapetul textil din dormitorul matrimonial conferă spaţiului un caracter intim şi foarte tactil, ce îndeamnă la relaxare.

ioka_neutrals_9

În contrast cu eleganţa geometrică, în tonuri sobre, a băii matrimoniale, cea a copiilor are un caracter mult mai ludic şi conţine un accent puternic de culoare, sub forma galbenului viu al peretelui pe care este amplasat lavoarul.

ioka_neutrals_10

Pentru acest proiect, băile au fost integral furnizate de către Delta Studio.

La mansardă a fost amenajat un spaţiu de socializare cu fotolii confortabile, unde covorul împletit şi masa cu blat de lemn aduc o uşoară notă de rustic, creând o atmosferă informală jovială.

ioka_neutrals_11

Parchetul din stejar stratificat cu model chevron, prezent în majoritatea spaţiilor, unifică interioarele şi devine parte integrantă a atmosferei de cămin confortabil. Detaliul preţios al alamei din care au fost realizate picioarele mesei de dining devine un motiv al amenajării, el fiind prezent şi în componenţa corpurilor de iluminat.

DENUMIRE PROIECT: For the Love of Neutrals; PROGRAM: Amenajare interior locuinţă individuală; AMPLASAMENT: Bucureşti; SUPRAFAŢA: 140 mp; AUTORI: Ioka Design; ECHIPA: arh. int. Iulia Oniciuc, arh. int. Camina Zerva , designer int. Maria Seiculescu; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0