fbpx

FREE SPACE 2 x 10_1

Cel mai important eveniment arhitectural al anului – La Biennale di Venezia – poate fi vizitat până în data de 25 noiembrie.

Vă veți întreba desigur ce înseamnă 2 x 10_1. Până să descoperiți, apar pe ecran alte cifre: 1.359 km / 17h 49 min_rută terestră/ 3 h 30 min_rută aeriană.

Aceste numere reprezintă distanța și durata călătoriei între sediul La Biennale Venezia și sediul igloomedia din București.

O distanță mică și substanțial diminuată.

Cum?

Am încercat, noi, echipa igloomedia, timp de jumătate de an să aducem bienala de arhitectură mai aproape de cititorii noștri. Astfel, pagina igloo a prezentat, de la lansarea ediției a 16-a a bienalei în 26 mai, o selecție a celor mai intrigante 10 pavilioane naționale care au răspuns temei FREE SPACE.

Încheiem ilustrarea acestui eveniment complex cu un eseu fotografic în două părți.

Fotografiile sunt realizate de arh. Ovidiu Micșa și ne-au fost puse la dispoziție de autor în exclusivitate.

 

2 x 10_1 și 2 reprezintă codul de intrare în pagina digitală igloo a eseului fotografic în două părți. Substanța lui vizuală vă va emoționa cu 10 cadre din Arsenale și 10 cadre din Giardini, alcătuind o colecție de imagini reprezentative din cadrul La Biennale di Venezia. Ele capturează empatia unor spații din ariile majore ale lagunei, unde se defășoară expoziția-concurs internațional de arhitectură.

 

Am ales să prezentăm – în două episoade – câte 10 imagini.

Am încercat, printr-o consecvență sperăm nu doar numerică, îmbogățirea „vizitei imaginare” de la Veneția și adăugarea unui context semnificativ celor 10 pavilioane deja prezentate în igloo digital.

Momentele de expoziție, adevărate tablouri propuse de Micșa, nu sunt simple instantanee. Ele sunt Punctum în sens barthian, decupaje sau esențializări ale spațiului în imagine. Fotografiile din această selecție cuceresc tocmai prin caracterul lor de amalgam, de amestec polisemantic, de conglomerat vibrant.

Sperăm că v-am convins să… free space.

 

detalii la

https://www.labiennale.org/en/architecture/2018

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0