fbpx

Geberit aniversează 50 de ani de la producţia primului rezervor încastrat pentru vasul de toaletă

Hotelul Eiger din Grindelwald a fost prima clădire din lume care a instalat rezervoare încastrate Geberit. Astăzi, la aniversarea a 50 de ani de la instalare, hotelul nu a avut nevoie de nicio reparaţie a sistemelor Geberit. Inovaţia companiei a făcut posibilă apariţia băilor design, eliberând spaţiul, eliminând instalaţiile aparente şi lăsând pereţii liberi, pentru ca ideile designerilor să prindă contur. Până în zilele noastre, Geberit continuă să înregistreze peste 20 de patente pentru produse noi, pe an. În 2013, liderul european a investit 50 de milioane de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltarea de noi produse.

Geberit a vândut la nivel mondial peste 60 de milioane de rezervoare încastrate, atât datorită avantajelor incontestabile, cât şi graţie entuziasmului cu care aceste produse au fost primite de către profesionişti.

“Clădirile publice, de la hoteluri la clădiri de birouri şi instituţii, au fost primele care au instalat sistemele Geberit, educând practic publicul cu jumătate de secol în urmă”, a declarat Cătălin Mitroi, director general Geberit România. „În Europa de Vest, rezervorul încastrat este parte din cotidian. Designerii nici nu concep să amenajeze băi cu rezervoare aparente. În România este o tendinţă tot mai evidentă, mai cu seamă în spaţiul public”, a explicat el.

Geberit lucrează cu o echipă internă de designeri, confirmaţi de-a lungul timpului de numeroasele premii obţinute. Colaborările cu designeri de renume din afara companiei au adus şi ele recunoaştere şi au condus la lansarea unor noi colecţii.

Astfel, Geberit l-a comisionat pe Christoph Behling, celebrul designer al ceasurilor TAG Heuer, pentru colecţiile premiate Sigma 50 şi Sigma 20, colecţii de clapete pentru rezervoare încastrate. Matteo Thun a colaborat şi el cu Geberit, pentru vasul de toaletă cu funcţie de bideu AquaClean Sela.

Pentru a marca aniversarea celor 50 de ani de la producţia în serie a primului model de rezervor încastrat, compania a lansat o nouă gamă de rezervoare încastrate, denumită Omega. Concepută pestru spaţii restrânse, colecţia include clapete de acţionare cu un design minimalist, deosebit de mici, alături de un rezervor încastrat, disponibil pentru diferite înălţimi de instalare, inclusiv sub un pervaz sau într-o mansardă.

Geberit este una dintre companiile care a contribuit la dezvoltarea designului industrial şi care a devenit, prin tehnologie şi estetică, alegerea numărul unu pentru consumatorii europeni.

Accesând acest link puteţi viziona documentarul aniversar Geberit, în care proprietarii hotelului Eiger din Grindelwald povestesc cum au reacţionat clienţii când au interacţionat prima data cu un rezervor încastrat.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0