fbpx

Bucureștiul redevine muzical: începe cea de-a XXII-a ediție a Festivalului George Enescu

Septembrie-Enescu e la doi pași și ar putea fi rezumat cam așa: 22 de zile, 58 de concerte, aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români plus unele dintre cele mai renumite orchestre ale lumii. La București.

Bucureștiul redevine muzical: începe cea de-a XXII-a ediție a Festivalului George Enescu

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu, acest important brand cultural al României, nu se dezminte și ne invită între 30 august și 20 septembrie să circulăm printr-un București muzical animat de unii dintre cei mai valoroși artiști contemporani.

Ediția 2015 aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.

Iar pentru a aminti doar câteva dintre celelalte orchestre celebre care vor fi prezente la București în următoarea lună, enumerăm: Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (19 și 20 septembrie), San Francisco Symphony (în premieră), Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din München, Staatskapelle Dresden, London Symphony Orchestra, Royal Liverpool Symphony Orchestra, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Monte Carlo.

Bucureștiul redevine muzical: începe cea de-a XXII-a ediție a Festivalului George Enescu

De la orchestre până la artiști faimoși nu mai e decât un pas, iar Festivalul Enescu este și în această privință un real regal: violonista Anne-Sophie Mutter, Arcadi Volodos, pianiștii Fazıl Say, legendarul Murray Perahia, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard, cunoscuta pianistă Maria João Pires. Renaud și Gautier Capuçon urcă și ei pe scena Sălii Palatului, la fel și David Garrett

Pianista de origine georgiană Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu, ediția 1964, va susține două concerte-eveniment: pe 6 septembrie, la Ateneul Român și pe 10 septembrie, alături de Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului.

Alte prezențe importante din festival sunt Ion Marin, unul dintre muzicienii de origine română cei mai bine cotaţi din lume sau dirijorul Zubin Mehta.
 
Consacratelor săli de concerte, Ateneu și Sala Palatului, li se adaugă și alte spații plus „Piața Festivalului” care va găzdui o serie de concerte în aer liber.

Bucureștiul redevine muzical: începe cea de-a XXII-a ediție a Festivalului George Enescu

Sub auspiciile „Bucureștiului Creativ”, demers conex festivalului, se vor desfășura evenimente tematice care pornesc de la compoziția „Impresii din copilărie” de George Enescu.

Se va încuraja implicarea activă în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative,  fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

Pe lângă aceste evenimente tematice, organizate în urma unui apel de proiecte, pe aceeași hartă a Bucureștiului transformat de magia Festivalului Enescu intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv Piața Festivalului, în galerii de artă, precum și în alte săli de spectacol.

Și tot la capitolul „București Creativ” intră și preparatele speciale pe care, pe durata festivalului le veți putea descoperi în meniurile realizate pe note muzicale din localurile partenere, printre care se numără Lente, Simbio sau Modelier. Pregătiți de Piano Burger, Sonata în Ton major, Strawberry Impromptu sau Gingerina Allegro? Mai multe detalii, aici.

Puteți sta conectați cu programul și disponibilitatea biletelor pe pagina festivalului sau prin intermediul aplicației mobile a acestuia.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0