fbpx

Gesturi din Concert

Spațiul unei săli de concert este partenerul acustic al evenimentului muzical și e numit frecvent instrumentul în plus al orchestrei sau al recitalului instrumental.

Sala este locul reunirii magice dintre artiști și public, dar este și teritoriul în care interpretarea orchestrală, solistică și dirijorală însuflețește partitura.

Compozitorul și publicul se întâlnesc suspendați peste timp prin muzică.

Sunt câțiva martori tăcuți și efemeri ai acestei întâlniri. Pot fi surprinși cu dificultate și e nevoie de foarte multă înțelegere a muzicii, de anticipare a mișcărilor și de o rafinată artă fotografică.

Eseul „Momente Enescu”, semnat Pascal Pamfil – flautist și absolvent al Academiei de Muzică București (acum UMB), surprinde în imagini acele gesturi care spun tot despre sincronia muzicii și a trăirii intense pe care o aduce atât artiștilor, cât și publicului.

O complicitate perfectă între dirijor și solist, o unitate compactă și subtilă între toți membrii orchestrei, gesturi capabile să dezvăluie, aproape molecular, întregul.

Gesturi din concert ce reușesc să cuprindă muzica în imagini. Gesturi a căror emoție și subiectivitate ne transpun în spațiul muzicii și ne îndeamnă la visare.

 

19 septembrie Sala Palatului, București

ORCHESTRE NATIONAL DE FRANCE

Dirijor: CHRISTOPH ESCHENBACH
Solist: TRULS MØRK – violoncel

Program:

Wagner – Uvertura operei „Tannhäuser”
Enescu – Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră în Si minor op. 8
Brahms – Simfonia I în Do minor op. 68

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0