fbpx

Glithero. Ierbar ceramic contemporan în albastru de Olanda

TEXT: Manuela Zipişi

FOTO: Maarten Willemstein

O grădină botanică ceramică s-ar putea încadra în parametrii unei tăcute încremeniri. Nu este însă cazul colecției Botanical Tiles semnate de către studioul Glithero care este însuflețită de plante londoneze conservate de-a lungul timpului între file de ierbar și lucrată manual.

Crezul studioului Glithero, unde activează designerii Tim Simpson (Marea Britanie) și Sarah van Gameren (Olanda), este captarea și redarea frumuseții în momentul înfăptuirii lucrurilor.

 

BLUEWARE_TOTAAL_1917

 

Acest spirit este prezent din plin în intensitatea albastră a colecției botanice, realizată în colaborare cu meșteri olandezi care au adus știința unui meșteșug de finisare și tăiere a plăcilor ceramice vechi de peste 400 de ani. Designul botanic este transferat pe pânză și folosit pentru a imprima siluete pe suprafața ceramică.

 

BLUEWARE_1057

 

Artizanii desenează apoi cele mai fine detalii ale plantelor. Cuptorului îi revine ulterior sarcina de a cimenta întâlnirea dintre desene și finisajul ceramic în nuanțe strălucitoare de albastru și alb. Glithero nu se află la prima experiență a fuziunii plante-design, ei fiind adevărați colecționari de buruieni urbane pe care le conservă pentru a le integra mai târziu în diverse proiecte.

 

BLUEWARE_TOTAAL_1876

 

Articol publicat în igloo #184 / iunie-iulie 2018

igloo184

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0