fbpx

Grantul Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură, Pavilionul Mies van der Rohe, Barcelona

Fundaţia Mies van der Rohe marchează aniversarea a 135 de ani de la nașterea designerului german cu cea de-a doua ediție a Grantului Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură.

Ca noutate, această a doua ediție încorporează o modalitate specifică a proiectelor de cercetare ale elevilor de liceu pentru a spori desfășurarea curriculară a lucrărilor menite să inverseze invizibilizarea în arhitectură denumită Lilly Reich Grant for Senior High School Students research projects.

Rezultatele cercetării din ediția I arată necesitatea continuării studierii persoanei și lucrărilor lui Lilly Reich: Grantul de cercetare academică Lilly Reich va insista asupra aprofundării cunoașterii și diseminării acestei figuri esențiale în istoria arhitecturii moderne.

În locul evenimentului planificat pentru prezentarea noii ediții a grantului, Fundația Mies van der Rohe împărtășește videoclipul parcursului prin dans, al vizitei în mişcare, realizat de către coregraful şi dansatorul Toni Mira, care ne arată transformarea izbitoare a spațiului pavilionului prin intervenția rezultată din primul apel de finanțare.

Expoziţia „Reactivare: activitatea lui Lilly Reich ocupă Pavilionul din Barcelona ” poate fi vizitată până la data de 15 iulie 2020 în Pavilionul Mies van der Rohe.

Suntem încântați să prezentăm noul apel al Grantului Lilly Reich pentru egalitate în arhitectură și suntem deosebit de fericiți să includem comunitatea adolescenților în această luptă pentru egalitate prin cercetare și cunoaștere” – Anna Ramos.

La prima ediție, Grantul a fost acordat propunerii de cercetare „Re-enactment(reactivare): Lucrările lui Lilly Reich ocupă Pavilionul din Barcelona” de Laura Martínez de Guereñu. Datorită acestei cercetări, povestea Pavilionului pe care o putem explica de acum înainte este mai completă în ceea ce privește opera lui Lilly Reich.

Intervenția care a rezultat din prima ediție, care poate fi vizitată în Pavilion până la 15 iulie 2020, este un răspuns material la invizibilitatea obișnuită a lucrărilor lui Lilly Reich. Activarea reconstruiește două vitrine, precum cele proiectate de Lilly Reich pentru Expoziția Internațională din 1929, și transformă experiența spațială a Pavilionului  într-un mod neobișnuit, revendicând astfel conexiunea sa cu lucrările lui Lilly Reich la Palatul Noucentista din Montjuïc.

 Pentru prima dată, activitatea designerului german a fost vizibilă printr-o reconstrucție istorică și documentară care reunește scrisori, fotografii, brevete, planuri și proiecții, unele nepublicate, din diferite arhive și colecții private.

Grantul mi-a permis să-mi intensific cercetările într-unul dintre cele mai semnificative proiecte ale lui Lilly Reich și să găsesc noi dovezi documentare care să demonstreze, într-un mod științific, natura arhitecturală a operei sale. Pe lângă platformele academice  ̶  atât de necesare pentru producerea de cunoștințe  ̶   datorită reconstrucției materiale a lucrărilor lui Lilly Reich, Grantul mi-a oferit ocazia unică de a împărtăși rezultatul acestei cercetări cu publicul larg” – Laura Martínez de Guereñu.

***

RE-ENACTMENT se poate vizita până la data de 15 Iulie 2020

10:00 – 20:00, luni-sâmbătă

Mies van der Rohe Pavilion (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7)

50% Discount la costul biletelor în luna iunie 2020.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0