fbpx

Haideți la Sibiu, la Festivalul Internațional de Teatru, FITS 2019!

Timp de 10 zile Sibiul este plin de artiști din toate colțurile Planetei, într-un fel de sărbătoare a culturii internaționale. Pe scene, pe străduțele pietruite, în baruri și restaurante poți da nas în nas cu un celebru regizor străin de teatru sau film, cu actori vestiți, artiști de circ, muzicieni, dansatori și foarte multe zâmbete.

Între 14 și 23 iunie are loc la Sibiu FITS, Festivalul Internațional de Teatru, care a ajuns la ediția cu numărul 26.

rune-abro

Timp de 10 zile Sibiul va fi gazdă pentru 540 de evenimente cu invitați din toate colțurile lumii (peste 70 de țări), care se vor desfășura în 75 de spații de joc în oraș și împrejurimi, de la scene convenționale de spectacol, la spații alternative precum muzee, biserici, cetăți fortificate, un tramvai în mișcare, în licee, hale, baruri etc.

FITS înseamnă teatru (atât în săli, indoor cât și afară, outdoor), dans contemporan, circ contemporan, musical, operă, fado, gospel, muzică indie, jazz, fanfare, ateliere, masterclass-uri, întâlniri cu artiștii, spectacole de lectură, conferințe, expoziții, instalații, lansări de carte și proiecții de filme.

La FITS ai ocazia să vezi la ce nivel a ajuns dansul contemporan (singurul eveniment din România care reunește atât de multe trupe cu așa diversitate stilistică) dar și ce înseamnă scena teatrului internațional. Tot aici ai șansa să te impregnezi cu forme de artă la care ai avea acces mai greu (teatru tradițional japonez sau chinezesc, spectacol de cultură mexicană, circ contemporan de cel mai înalt nivel etc). Și multă, multă creativitate, de pe toate continentele.

Câteva recomandări de anul acesta:

Concerte (în Piața Mare): Broken Back, Adam Naas, Juniore, Pépite.

Dans contemporan: Vertigo Dance Company – Doi în unu / One, One & One – coregrafia Noa Wertheim. Una dintre cele mai bune trupe de dans contemporan din Israel, revine la Sibiu. La fel și compania Batsheva Dance Company cu spectacolul “Venesuela”.

Spectacolul “Bucuria”/”Joy” semnat de celebrul regizor Pippo Delbono alături de compania sa de teatru și de Emilia Romagna Teatro Fondazione din Italia.

Spectacole de teatru ale regizorului Silviu Purcărete și Teatrul Național Radu Stanca Sibiu:Faust” (un must see pentru iubitorii de teatru!), “Metamorfoze”, “Povestea prințesei deocheate”.

Dans contemporan:Trăiește clipa”/”Finding Now”, un spectacol de dans pe muzică hip-hop și barocă, marca Théâtre de Suresnes. A fost desemnat cel mai bun spectacol de dans contemporan din Franța, în 2018.

Circ contemporan: Machine de Cirque (Canada) – “La Galerie”. Sub îndrumarea regizorului Olivier Lépine, șapte artiști de circ și un multi-instrumentist, propun o incursiune către granița acestei arte, acolo unde limitele între formele de expresie artistică se estompează.

Gospel: UK Gospel Choir și Gospel Touch Choir, ambele din Marea Britanie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0