fbpx

Hope Concert 2015

Miercuri seară, Ateneul Român a fost locul în care muzica clasică, jazzul, dansul, arta străzii şi generozitatea, în cele mai frumoase forme ale ei, s-au reunit într-un eveniment memorabil al Fundației Hope and Homes for Children România. Oaspetele de onoare al Hope Concert a fost Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, care a subliniat că „o societate în care oamenilor nu le pasă unii de alţii îşi pierde direcţia. Iar o societate care îşi neglijează copiii nu are viitor.”

Hope Concert 2015

Mesajul Președintelui României a validat eforturile depuse în ultimii aproape 17 ani de Hope and Homes for Children România, pentru protejarea copiilor și familiilor vulnerabile. „Prin ceea ce faceţi, dar mai ales prin cine sunteţi aţi reuşit nu doar ca aceşti copii să aibă un loc numit ”acasă”. Ci aţi dăruit speranţă. Dumneavoastră aţi văzut suferinţă şi deznădejde şi n-aţi trecut mai departe indiferenţi. Aţi ascultat şi aţi arătat că vă pasă. Aţi venit cu soluţii, aţi generat dezbatere, aţi creat parteneriate cu autorităţi publice, aţi dezvoltat servicii sociale. Într-un cuvânt, aţi arătat că se poate”, a declarat președintele României, Klaus Werner Iohannis.

Hope Concert 2015

Emoția și speranța au cuprins întreaga sală a Ateneului, unde peste 700 de oameni au vibrat la unison pe acorduri de Brahms, Chopin, Piazolla, Villa-Lobos, Albinoni sau Tiberian și Dan Dediu. Pe scenă au urcat artiști renumiți, care și-au pus tot talentul în slujba unei cauze nobile: speranță și o casă și o familie pentru fiecare copil. Violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, percuționistul Zoli Toth și actrița Ana Pepine, alături de soprana Irina Iordăchescu au creat momente artistice emoționante, mare parte din ele prezentate pentru prima dată în cadrul unei gale. Renumita echipă de graffiti Sweet Damage Crew a realizat un performance live de street art, care a fost transmis în direct pe ecranul sălii Ateneului Român.

Hope Concert 2015

Concertul a fost prezentat de binecunoscuta jurnalistă Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children. La eveniment au participat vedete de televiziune, muzicieni și personalități precum: Prințesa Marina Sturdza – Președinte de Onoare și Alexandru Tomescu – Ambasador al HHC, Andreea Răducan, Helmuth Duckadam, Dana Săvuică, Magda Palimariu, Corina Caragea, Alexandra Ungureanu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Thea Haimovitz și mulți alții.

“Instituționalizarea copilului distruge vieți. Le neagă dreptul la iubire și la familie. E o violare a drepturilor copilului. E o cale profund greșită și o problemă globală. Abuzivă, traumatizantă, instituționalizarea copilului e o foarte proastă investiție a banilor contribuabililor, a fiecăruia dintre noi. Eradicarea instituționalizării ca formă de ‘protecție’ a copilului e posibilă în orizontul vieții noastre. Hope and Homes for Children e un vârf de lance în confruntarea directă a acestei nedreptăți crunte la care suntem, încă, martori. Până la finalul anului 2022, misiunea noastră e ca nici un copil sub șase ani să nu mai fie instituționalizat, în Europa Centrală și de Sud, iar toate țările din regiune să își asume programatic protecția copilului în medii familiale, ca principiu esențial în protecția copilului”, a declarat Ștefan Dărăbuș, Director pentru Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

“Un eveniment cu suflet pentru suflete. Am fost impresionați de dăruirea celor prezenți, atât pe scenă cât și în public, pentru o cauză nobilă. Ne-a încântat să constatăm că repertoriile propuse, îmbinarea stilurilor și a instrumentelor, au făcut să vibreze aseară Ateneul Român„, a declarat violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul Ansamblului Violoncellissimo.  

A fost o seară foarte reușită din punct de vedere artistic și trebuie să adresez felicitări organizatorilor – Quartz Media Production. Cred că oamenii din sală au arătat că apreciază și sunt alături de eforturile pe care Hope and Homes for Children le face în România. Mă bucur că am fost a treia oară alături de marea familie a Hope and Homes for Children și că pot ajuta la expunerea ideilor, proiectelor și realizărilor lor extraordinare”, a declarat pianistul Andrei Licareț.

Ștefan Dărăbuș și Principesa Marina Sturdza, președinte onorific al HHC România, au înmânat președintelui BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, distincția pentru “Responsabilitate Socială Corporativă”, marcând astfel recunoașterea parteneriatului strategic care permite fundației să continue dezvoltarea programelor de educație și integrare socială pentru copiii și familiile vulnerabile. 

Hope Concert 2015

“Mulțumesc pentru acest premiu de responsabilitate socială acordat BRD, însă cei care merită recunoașterea sunt oamenii Fundatiei Hope and Homes for Children România. Le mulțumesc și angajaților BRD care se implică și donează lună de lună pentru acest program. Donațiile lor sunt dublate de bancă și astfel obținem un impact mai puternic. Felicit echipa HHC, care a obținut în această seară o susținere extrem de importantă din partea Presedinției României. Și noi credem în aceeași măsură că este important ca toți copiii să beneficieze de căldura unei familii, de un trai decent și de educație”, a spus, în discursul său de mulțumire, Domnul Philippe Lhotte, Președinte – Director General BRD.   

Hope Concert 2015

Distincția anului pentru inițiativă civică a fost acordată lui Domnului Radu Negulescu și echipei XChallenge Kilimanjaro, care au excaladat vârful Uhuru pentru a strânge 25.000 de euro astfel încât familia Bordei, aflată în programul HHC România de prevenire a abandonului, să își poată lua o casă. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu. Detalii pe www.hopeconcert.org

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0