fbpx

Hotel Endémico

La distanţă de o oră şi jumătate faţă de San Diego, California, într-o localitate celebră pentru podgoriile sale – Valle de Guadalupe, peisajul stâncos integrează subtil un ansamblu hotelier inedit, ce pare a se confunda cu mediul căruia îi aparţine. Aici, departe de zgomotul oraşului şi în perfectă armonie cu zona deluroasă, se zăresc ici şi colo unităţi de locuit minimaliste, concepute pentru a oferi oaspeţilor o legătură directă, intimă, cu natura.

Text: Cătălina Cosmescu
Foto: Luis Garcia

De la bun început, Carlos Couturier şi Moisés Micha (proprietarii ansamblului) au urmărit să pună în valoare calităţile unice ale locului. Perspectiva panoramică ce se deschide deasupra văii, alături de aspectul sălbatic al sitului, accentuează sentimentul de comuniune şi de apartenenţă la peisaj. Cu ajutorul arhitecţilor de la Gracia Studio, s-a cristalizat conceptul „endémico” – un fel de genius loci, o sinteză a spiritului regiunii.

Cele 20 de unităţi de cazare, alături de restaurant, bar şi piscină, oferă clienţilor un standard ridicat de confort, dar propun în acelaşi timp o experienţă unică, de integrare în mediul natural. Inserţia obiectelor de arhitectură într-un spaţiu sălbatic, nealterat, se face atât de nuanţat, încât impresia de solitudine şi linişte este desăvârşită. Fiecare unitate este mobilată minimal, în linii simple şi clare, dar cu o fineţe în execuţie ce trimite la hotelurile de lux. De altfel, ansamblul face parte din reţeaua internaţională exclusivistă Design Hotels™.

Interioarele sunt tratate monocromatic, iar dispunerea obiectelor de mobilier este una clasică, accentul fiind mai degrabă pus pe zonele de contact cu exteriorul: terasele din lemn individuale oferă oaspeţilor oportunitatea de a admira în linişte peisajul stâncos, învăluit în lumina specifică pentru „El otro Mexico”. Mai mult, contemplarea poate fi însoţită de un pahar de vin provenit din culturile locale.

Grija pentru relaţia cu natura se reflectă şi în folosirea unor materiale prietenoase cu mediul, cu impact minim asupra împrejurimilor, de la care împrumută nuanţele cromatice. Arhitecţii au gândit unităţile din oţel Corten şi lemn, dispersate pe sit şi intercalate cu şisturi bolovănoase, într-un mod economic, flexibil, pentru a face faţă cu bine la trecerea timpului. Acestora li se adaugă o piscină de mari dimensiuni, în aer liber, un loc minunat pentru relaxare şi meditaţie, şi un restaurant amplasat la distanţă faţă de unităţile de cazare, pentru a nu afecta perspectivele şi atmosfera de izolare şi linişte.

Totodată, urmărind o relaţie eficientă şi sănătoasă între cultura tradiţională şi cea modernă, proprietarii au antrenat în proiect o echipă de meşteri locali, care şi-au pus amprenta într-un mod distinct, autentic, asupra obiectului arhitectural final.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0