fbpx

Hotel Qosmo, Brașov. Design și ospitalitate atemporale

O invitație la descoperirea ospitalității contemporane, Hotel Qosmo din Brașov își dorește, prin concept și design, să devină un spațiu de locuire temporară în care eleganța relaxată se combină cu detalii atemporale. 

O escapadă la Brașov e întotdeauna o idee bună. Mai ales că, activ pe partea de conservare și restaurare a clădirilor de patrimoniu, orașul de sub Tâmpa se bucură și de noi apariții, cum ar fi recent inauguratul hotel Qosmo, care completează efervescența cartierului Coresi. Colaborare inspirată între arh. Dumitru Dima (proiect de arhitectură) și AA Studio (amenajare de interior) hotelul și-a propus conturarea unui spațiu cosmopolit în care să se simtă în largul său atât călătorul venit în vacanță, cât și trecătorul aflat într-o călătorie business.

C86A6399

Un design intuitiv, cu accentele unei eleganțe atemporale așezate într-o ramă minimalistă – iată o descriere succintă a atmosferei transmise de Qosmo. Fațada se joacă volumetric cu diverse dimensiuni, dar și finisaje, rezultând o compoziție suficient de ludică cât să suscite curiozitatea. Cele 127 de camere și 5 apartamente se încadrează în conceptul lui „acasă departe de casă”, variind compozițional de la mobilier și textile (siluete feminine, organice) până la surprinzătoare forme eterice pe tapetul din băi. Dincolo de partea inspirațională, designul constituie și cadrul unei binemeritate relaxări, grație atenției acordate izolării fonice, draperiilor bogat-teatrale și tehnologiei integrate în cadru.

C86A7768-HDR

Aerul de lux relaxat și invitația la destindere continuă și în spațiile comune – restaurantul, cocktail barul sau spațiile de conferință modulare, care pot fi personalizate în funcție de necesități. Restaurantul Monark stă, după cum sugerează numele, sub amprenta grafică a unui fluture imens, a cortinelor teatrale care coboară din camere pentru mic dejun sau cină și a unor elemente decorative care amintesc că suntem la Brașov (cum ar fi butucul decorativ). O experiență care țintește esențele ospitalității, dincolo de trenduri.

PROIECT: Hotel QOSMO; REGIM DE ÎNĂLŢIME: P+9E; ADRESA: Str. Zaharia Stancu nr. 4, Brașov; SUPRAFAŢA TERENULUI: 9.715 mp; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 12.327 mp; ARHITECTURĂ: M2Studio, arh. Dumitru Dima; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: aastudio: ECHIPA: Alex Adam, Roger Pop, Mădălina Oprică, Adrian Brătescu, Diana Lazăr, Angela Gudima, Corina Chirilă, Dan Mihai Nicorescu, Liviu Dumitrescu, Cătălin Cârstea, Roxana Ilie; Ceetrus, ECHIPA: Bogdan Savu, Bogdan Mihail; MANAGER DE PROIECT: AB Digital System; ANTREPRENOR GENERAL: asocierea CCS ENGINEERING și Midia Port Shipping; STRUCTURĂ: Plan Expert, ing. Petrică Brehuescu; INSTALAŢII ELECTRICE, CURENŢI SLABI, HIDRANŢI: Future Electric Energy Project, ing. Alexandru Manolache; INSTALAŢII SANITARE: Brial Engineering, ing. Alexandru Briceag; INSTALAŢII TERMICE – VENTILAŢII: M3H Reliable Engineering, ing. George Burlacu; INSTALAŢII: ACAD ROAD; ARHITECTURĂ PEISAJERĂ: GreenSpot; FINALIZAT: 2021

Articol publicat în igloo #205 / decembrie 2021 – ianuarie 2022 / Viena. Locuinţe sociale

igloo_205-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0