fbpx

House for Everyone

Proiectul „House for Everyone” se încadrează în sfera arhitecturii sociale şi s-a conturat din nevoia de a utiliza o experienţă practică pentru a produce un impact pozitiv, rezolvând o problemă socială reală.

n Proiect de diplomĂ Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti / Facultatea de Arhitectură de Interior (iulie 2015)
ÎndrumĂtor: Prof. Dr. Arh. Tomniţa Florescu, Autori: Oana Birovescu, Patricia Erimescu

pozitiv, rezolvând o problemă socială reală. Dincolo de a asigura un adăpost primar post-dezastru sau o locuinţă pentru reintegrarea în societate a celor fără adăpost, aceste comunităţi pot aduce oamenii împreună şi joacă un rol important în procesul de reconstrucţie şi de recuperare psihologică. Prototipul este alcătuit din componente livrate în pachete, aduse cu tirul, asamblate şi conectate la utilităţi, creând astfel refugiu instant pe terenurile libere, nefolosite. Modulele se pot asambla în mai puţin de patru ore şi pot fi utilizate oriunde. Modularitatea unităţilor asigură posibilitatea de a rămâne în vecinătatea zonei – într-un mediu familiar. Proiectul se extinde dincolo de obiectul arhitectural, obiectivul fiind schimbarea socială, iar arhitectura devenind instrumentul acesteia. Scopul nostru a fost de a realiza un proiect de diplomă de la faza de schiţă până la construcţie şi implementare. Prin forma arhaică a casei, am încercat să aducem arhitectura mai aproape de fiecare. Conceptul structural este simplu şi economic, utilizând panouri prefabricate cu avantaje importante, precum izolarea termică şi ignifugă. Este rapid şi uşor de construit datorită tehnologiei şi geometriei casei. Pentru a răspunde unor nevoi diverse, de la simplu adăpost la cabană în pădure, am propus trei tipuri de case: 1. „Light is Right” – prototipul de urgenţă, folosit ca a doua casă după dezastru 2. „ChromoHouse” – casă socială pentru oamenii străzii sau pentru cei cu venituri mici 3. „All in One Box” – casă de vacanţă. Structura este aceeaşi, dar mobilierul şi fini­sajele se schimbă în funcţie de scop. „House for Everyone” este un prim pas pentru a opera o schimbare şi pentru a îmbunătăţi relaţia dintre arhitectură, context social şi studenţi.   Printre cei care au crezut în proiect se numără Green Panels Innovative Homes (structură), Vertigo Metal Design (prelucrare metal), The Plot (printare şi machetare), Green Future, Florin Cobuz (Nod Makerspace), Wargha Enayati (Fundaţia Regina Maria). LiGHT IS RIGHT – prototipul de urgenţă, folosit ca a doua casă după dezastru ChromoHouse – casă socială pentru oamenii străzii sau cei cu venituri mici All in One Box – casa de vacanţă  

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0