fbpx

Humboldt, noul restaurant de la Therme București, celebrează „Invenția Naturii”

Alexander von Humboldt (1769-1859), celebru naturalist, explorator și filosof, este omul după care au fost denumite cele mai multe specii de viețuitoare, forme de relief și instituții, între acestea pinguinii și maimuțele Humboldt, o specie de orhidee, un ghețar, râuri, orașe, universități, munți, un ocean și chiar un bazin, Humboldtianum, pe Lună! De ce s-a bucurat de atâta prestigiu numele său?

Noul restaurant Humboldt deschis la Therme București spune o poveste culinară aflată la confluența dintre cultură, natură și arta de a călători. Conceptele definitorii sunt curiozitatea explorării de noi lumi prin inovație și tehnologie și pasiunea pentru o estetică impecabilă. Restaurantul beneficiază de un cadru spectaculos și propune un meniu fusion ce constă în preparate internaționale dintre cele mai diverse, de la pește, fructe de mare și sushi, până la burgeri americani, paste și alte preparate mediteraneene.

Amprenta lui Alexander von Humboldt se regăsește și în designul interior al restaurantului. De-a lungul întregii sale activități, cercetătorul german a exercitat o mare influență și asupra artelor plastice. Prin expedițiile și documentările sale, i-a încurajat pe pictorii vremii să cunoască natura, promovând peisagistica drept o cale de a surprinde complexitatea spațiului geografic. Humboldt credea că artiștii ar putea reda cel mai fidel detaliile unei priveliști. În mod firesc, designul interior al restaurantului a preluat această tematică. Astfel, pe fundalul restaurantului se regăsesc mai multe reprezentări ale desenelor originale realizate de Humboldt în explorările lui îndrăznețe, pe teritorii îndepărtate puțin sau chiar deloc cercetate. Peretele din plante exotice face referire la stratificația pe înălțimi a plantelor, documentată pentru prima oară de naturalistul german, dar și la faimosul vulcan Chimborazo, din Ecuador, considerat la acea vreme cel mai înalt munte din lume, pe care Humboldt l-a escaladat alături de exploratorul francez Aimé Bonpland.

Terasa generoasă de 900 mp de pe malul lacului oferă acces direct către noul restaurant atât din zona The Palm, cât și de pe plaja Therme, iar interiorul constă într-o zonă de dining de 1 100 mp, cu o capacitate de 190 locuri. Plantele luxuriante și palmierii, mobilierul din lemn și ratan, panourile pictate cu flori ale separeurilor, spațiile vitrate și lumina naturală întregesc atmosfera exotică de calm, relaxare și meditație a spațiului The Palm și le oferă vizitatorilor un voiaj inspirațional în jurul lumii, formele sinuoase evocând însăși ideea de călătorie.

În restaurant se întrepătrund cinci spații de dining unice: Sushi bar, Asian Corner, Mediteranean & Pasta Corner, Fish & Seafood și American Steak, Burgers & more. Aici vei fi purtat într-o călătorie culinară spectaculoasă, unde 70 de preparate în fiecare zi așteaptă să fie degustate. Stațiile de live cooking (specializate în preparate asiatice, mediteraneene, grătar și paste) vor fi deservite de o echipă de bucătari coordonați de chef Lucian Dobre. Iar pentru că restaurantul Humboldt înseamnă un adevărat răsfăț al gustului, meniului original compus din cele mai proaspete produse i se adaugă o selecție de 19 vinuri.

Humboldt desăvârșește astfel experiența multisenzorială oferită de Therme București.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0