fbpx

Icoanei 2-8. Concurs de arhitectură

Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale, împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Studenţilor Arhitecţi şi Urbanişti „Ion Mincu” şi Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România (Pro_Do_Mo) organizează un concurs de soluţii pentru un teren situat pe strada Icoanei nr. 2-8, în imediata proximitate a “Şcolii Centrale de fete”, monument istoric de clasa A şi operă a Arh. Ion Mincu. Terenul de concurs, format din trei parcele distincte, se află în două Zone Construite Protejate şi în apropierea mai multor monumente istorice.

Scopul concursului îl reprezintă găsirea de soluţii privind o inserţie contemporană într-o zonă de valoare patrimonială şi arhitectural-urbanistică ridicată.

Proiectele participante la concurs vor putea fi predate până pe data de 16 mai 2011 şi vor fi evaluate de un juriu format din Arh. Şerban Ţigănaş, Arh. Nicolae Lascu, Arh. Zeno Bogdănescu, Arh. Cosmina Goagea, Arh. Vladimir Nicula (membri plini) şi Arh. Tudor Vlăsceanu (membru supleant).

Concursul se adresează tuturor studenţilor şi arhitecţilor rezidenţi din România şi Uniunea Europeană.

Tema de proiectare, regulamentul de concurs, precum şi condiţiile de participare pot fi găsite pe www.concursicoanei2-8.blogspot.com.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0