fbpx

Idei inovatoare în arhitectura contemporană

În zilele de 3 și 4 Mai 2017 a avut loc la Café Moskau în Berlin The 7th VELUX Daylight Symposium cu tema “arhitectură sănătoasă și responsabilă față de mediu – de la noțiuni la practică”  înregistrările live din conferința susținută la al 7 lea Simpozion Daylight VELUX sunt disponibile la: http://thedaylightsite.com/?sort=date&dyear=2017&month=5

Vorbitorii invitați la acest eveniment internațional reprezintă cele mai inedite idei, abordări și proiecte în arhitectura contemporană. Enumerăm titlurile intervențiilor și câteva referințe.

„Oameni fericiți în arhitectură sănătoasă” de Lone Wiggers


Lone Wiggers (Danemarca) este arhitectă MAA și partneră în firma C.F. Møller (din 1997 până în prezent) ansamblu internațional cu aprox. 325 angajați, împărțiți în șase departamente, în orașele Aarhus, Aalborg, Copenhaga, Oslo, Stockholm și Londra.

A participat la un număr mare de proiecte cu programe variate de la locuințe, reședințe, școli, instituții superioare, spitale, muzee până la planificare urbană și design. Proiectele au fost realizate ca schițe de concept, coordonator de proiect și partener responsabil de proiectare. Proiectele recente includ Clădirea Facultății Tehnice din Odense (Universitatea de Sud a Danemarcei), proiectată de C.F. Møller.

„Libertatea utilizării” de Anne Lacaton


Anne Lacaton (Franța) este o arhitectă premiată și parte a duo-ului Lacaton & Vassal, care a reușit să refolosească materialele existente și să integreze lumina naturală în construcția standard și adăugând amprentei arhitecturii lor de semnătură o dimensiune socială a proiectării. Vedeți mai multe pe site-ul The Daylight.

„Lumina zilei ca aspect calitativ și element rminant în dezvoltarea arhitecturii” de Stefan Behnisch


Stefan Behnisch (Germania) de la Behnisch Architekten, este un arhitect premiat și promotor al proiectării durabile. A studiat filozofia, economia și arhitectura. Înainte de a-și stabili propria practică în anul 1989, a lucrat ca arhitect la Behnisch & Partner, firmă condusă de tatăl său Prof. Günter Behnisch. Din 2005 firma lui Stefan Behnisch, Behnisch Architekten, a deschis birouri în Los Angeles (1999-2011), Boston și München. În anul 2007 a primit un premiu global pentru arhitectură durabilă și în 2013 „Energy Performance + Architecture Award ” o distincție notabilă pentru performanță energetică și arhitectură. Este membru al BDA, al RIBA, al NCARB și al AIA.

„Utilizarea luminii naturale ca instrument de creare a unei narațiuni arhitecturale puternice” de Omar GandhiOmar Gandhi (Canada)

Omar Gandhi Architect este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni 20 de arhitecți din lume, de revista Wallpaper *, unul dintre cei mai influenți 20 de oameni Monocle Magazine și unul dintre „Vocile emergente” din 2016 de către The Architectural League of New York, profesor invitat la Universitatea din Dalhousie care îi este AlmaMater. El își lasă cu siguranță amprenta asupra comunității de arhitectură.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0