fbpx

Igloo 123: Optimism de primăvară

E oficial, primăvara a sosit! E martie, deci luna femeilor, a mărţişoarelor, a culorilor vesele, a dezmorţirii după năprasnicul ger al iernii. Primăvara respiră din plin şi în paginile acestui număr al revistei Igloo – de la proiectele de restaurare prezentate în dosar, care îmbină creativ relaţia cu trecutul, la transformarea unui fost magazin universal de secol XIX într-un hostel plin de viaţă şi culoare sau la imaginarea în stil ludic a unui spaţiu tradiţional românesc, până la mini-dosarul dedicat celor mai creative prezenţe feminine din sfera designului românesc.

Nu lipsesc ofertele de primăvară, cu recomandări diverse, precum vizitarea celor 15 proiecte de restaurare din România selectate de igloo sau invitaţiile de petrecere a timpului în Bucureşti, uneltind proiecte cultural artistice.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Din sumar:

Una dintre provocările cele mai mari ale arhitecturii contemporane este gestionarea corectă, dar şi creativă a relaţiei cu trecutul. În dosarul acestui număr, prezentăm trei proiecte de restaurare, două dintre ele aparţinând Italiei, ţara cu cele mai multe obiective înscrise în patrimoniul universal – e vorba de fortăreaţa alpină Franzensfeste şi de un hotel din sudul Italiei, Sextantio, amenajat ingenios din grotele abandonate din Matera.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Elementele arhitecturii de secol XVII se îmbină elegant cu semnele confortului contemporan în centrul istoric al capitalei slovene Ljubljana prin ansamblul Baroque Court Apartments.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Tot despre o restaurare vorbim şi în cazul hostelului Goli Bosi, care se vrea a fi sufletul oraşului Split – plin de culoare şi viaţă, un fel de sinteză contemporană tridimensională a întregii istorii arhitecturale a oraşului croat. Dacă unui hostel obişnuit i se reproşează lipsa de intimitate, arhitecţii Studio Up au rezolvat acest dezavantaj prin propunerea unui principiu inedit, al capsulei semi-private şi auto-suficiente de cazare.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Optimismul proiectelor de recuperare şi valorifocare a patrimoniului apare timid, dar sigur şi în plan autohton. Prezentăm în acest număr proiectul de reabilitare a Bastionului Theresia, proiect care se regăseşte şi în albumul despre cele 15 proiecte de restaurări, prezentate în ultimii ani în revista Igloo.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Iar când elementele tradiţionale se îmbină într-un mod armonios, dar ludic, cu arhitectura modernă, rezultatul poate fi loc autentic românesc, într-un registru contemporan, modern. Unul dintre cele mai noi proiecte ale arhitectul Corvin Cristian este restaurantul Lacrimi şi sfinţi din Centrul vechi al Bucureştiului, un loc în care aromele culinare specific româneşti se îmbină perfect cu grija pentru detaliu şi firesc a designului.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Şi, pentru că nu putem să vorbim despre martie fără a ne raporta la tradiţia mărţişorului, am pregătit un mini-dosar dedicat designului românesc feminin. Printre cele mai creative mostre autohtone se numără pantofii şi accesoriile surorilor Naduh, rochiile in stil non-conformist ale Lanei, designul floral cu note arhitecturale marca Elena Toader sau designul de obiect By Anca Fetcu.

Igloo 123: Optimism de primăvară

Toate acestea şi multe alte subiecte şi surprize de primăvară în noul număr al revistei Igloo, pe care îl puteţi comanda aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0