fbpx

Igloo #127 – 128: Arhitectura la înălţime.

Pentru că ne aflăm deja în plină vară, iar zilele toride ne fac să ne dorim ceva mai multă răcoare, v-am pregătit în dosarul din numărul dublu iulie-august al Igloo patru proiecte la înălţime, construite în zone alpine, care se remarcă printr-o arhitectură sustenabilă, prietenoasă cu mediul natural în care sunt integrate.

Igloo #127 – 128: Arhitectura la înălţime.

Primul dintre proiecte, Cabana Monte Rosa, construită în apropierea unui gheţar, este cea mai mare clădire realizată din lemn din Elveţia şi reprezintă un exemplu clar de sustenabilitate. Proiectul a fost gândit timp de 6 ani în laborator cu scopul de a optimiza resursele naturale şi umane, iar asamblarea şi finisarea clădirii nu a durat mai mult de 5 luni. Celelalte 3 proiecte, din Austria, Italia şi Slovenia, au fost contruite de asemenea cu grija de a minimiza impactul pe care îl au asupra naturii, reuşind să creeze o relaţie armonioasă cu mediul înconjurător. Proiectele sunt construite în zone greu accesibile fiind dedicate turiştilor obişnuiţi cu traseele montane, însă panorama pe care o oferă este incredilă, aşa cum se întâmplă şi în cazul Refugiului Gervasutti din Italia a cărei consolă se întinde pe 5 m.

Igloo #127 – 128: Arhitectura la înălţime.

Din spaţiul românesc aducem în atenţie Casa CC, situată aproape de centrul istoric al Braşovului, spre Poiană, o construcţie în trepte ce se întinde pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, oferind o privelişte spectaculoasă către dealurile şi munţii din împrejurime.

Igloo #127 – 128: Arhitectura la înălţime.

Ca destinaţie de vară recomandăm, la rubrica Patrimoniu, Conacul lui Măldăr, recent restaurat, dar care păstrează încă atmosfera de linişte şi pace comună vremurilor de demult. Aflat pe meleaguri olteneşti, proiectul este un exemplu de intervenţie pentru recuperarea patrimoniului în afara Transilvaniei, unde, aşa cum am văzut până acum, cel puţin în revistele Igloo, fenomenul este întâlnit mult mai des decât în celelalte zone ale ţării.

Igloo #127 – 128: Arhitectura la înălţime.

Am completat acest număr cu un proiect de amenajare a spaţiului public în Copenhaga, dedicat imigranţilor. Superkilen a reuşit să devină un spaţiu extrem de dinamic, populat cu obiecte aduse din ţările de origine ale imigranţilor care populează cartierul, reuşind să creeze o oază de relaxare pentru diferite clase sociale, naţionalităţi şi culturi.

Ca destinaţie de vacanţă, la rubrica de Design, propunem San Giorgio Mykonos, un proiect ce contiuna linia pop-up a Design Hotel şi care îmbină într-un mod elegant stilul de viaţă simplu, obişnuit cu luxul. Continuăm apoi cu o trecere în revistă a tinerilor designeri prezenţi la târgul de la Milano, cum este şi arhitectul Justin Baroncea care pe lângă proiectele de arhitectură realizate atât în Spania, cât şi în ţară, s-a remarcat prin propuneri îndrăzneţe şi creative de design interior.

Oogli prezintă PhotoEspana 2012, unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate fotografiei din Europa, care se întinde în tot oraşul, dar şi cea de-a 11-a ediţe a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce a avut loc la Cluj.

Revista poate fi comandată aici

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0