fbpx

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Exemplele numeroase din ultima perioadă şi multiplele dezbateri privind modul necorespunzător în care se dezvoltă astăzi oraşele ne-au făcut să ne îndreptăm atenţia în numărul de martie igloo asupra câtorva exemple pozitive din arhitectura contemporană care conving că o bună colaborare între arhitecţi şi instituţiile publice conduce întotdeauna către rezultate favorabile întregii comuntăţi. Am selectat aşadar pentru dosarul acestui număr patru astfel de proiecte, recent realizate, din Africa şi Asia: Centrul de instruire Cassia Coop, Klong Toey Community Lantern, spaţiu sportiv cu o importantă semnificaţie socială, Spitalul Butaro şi Alexandra Heritage Center, un spaţiu multifuncţional asociat industriei turismului şi promovării patrimoniului cultural.

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Din spaţiul românesc aducem în atenţie Academia de Muzică şi Arte Bucureşti, centru cultural important pentru întregul oraş şi Birourile Petrom amenajate de echipa de arhitecţi Square One care au reuşit să creeze un spaţiu propice comunicării şi lucrului în echipă.

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Ancheta din acest număr urmăreşte un subiect extrem de interesant ce poate contribui semnificativ la îmbunătăţirea pe termen lung a calităţii vieţii publice – cultivarea şi dezvoltarea interesului şcolarilor pentru arhitectură prin programe educaţionale: de-a arhitectura, Şcoala Agatonia – manual pentru patrimoniu, Oraşul – manual de utilizare.

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Tot în numărul de martie citiţi despre Casa Ion Mincu, sediul actual al Ordinului Arhitecţilor din România, a cărei restaurare a fost finalizată recent şi despre noul „laborator pentru toate persoanele care activează în industriile creative”, club Alchemia.

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Rubrica de design prezintă un interviu cu Robert Marin, unul dintre arhitecţii locali ce se dedică (şi) designului, dar şi două tipuri de scaune cu un design contemporan inspirate din motivele tradiţionale româneşti.

Igloo #135: Arhitecturi în sprijinul comunităţii

Completăm numărul, la rubrica Oogli, cu interviul despre povestea din spatele Proiectul Patzaikin, dar şi cu un articol despre filmul premiat la Berlin cu Ursul de aur şi primit în cinematografe cu multe aplauze – Poziţia copilului.

Coperta prezintă standul naţional la Biofach, cel mai mare târg de produse bio din Europa care a avut loc anul acesta la Nuremberg şi în cadrul căruia România a fost desemnată „Ţara anului”. Având ca bază de inspiraţie motivele tradiţionale româneşti, Igloo Architecture a reuşit să redea un spaţiu care marchează clar legătura dintre lumea tradiţională şi valorile contemporane.

Numărul 135 Igloo se află în chioşcurile de ziare şi librării şi poate fi comandat online aici.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0