fbpx

Igloo #158: Reconversii

Primul număr al anului abordează o temă extrem de actuală și diversă: reconversiile. De la recomandări de carte, exemple de clădiri istorice și tendințe în materie de design de obiect, toate fac referiri la recuperarea creativă a trecutului.

Igloo #158: Reconversii

Proiectele care ilustrează dosarul au în comun calitatea conceptului, impactul hotărâtor la nivel de comunitate şi preocuparea pentru eficienţa energetică:

Distileria Bombay Sapphire

Igloo #158: Reconversii

O fostă moară din sudul Angliei a devenit, în toamna lui 2014, noul sediu de birouri şi noua distilerie a producătorului britanic de gin Bombay Sapphire. Proiectul pune în valoare arhitectura (veche şi nouă), dar şi natura (vegetaţia locală şi importul exotic) pentru a traduce, prin intermediul ambelor limbaje, moştenirea istorică britanică şi un proces de distilare original.

Dorsett Shepherds bush

Igloo #158: Reconversii

Biroul de arhitectură Flanagan Lawrence a transformat un monumental cinematograf interbelic londonez, situat în zona de vest a metro­polei. Prin reconfigurarea atentă a arhitecturii existente şi prin introducerea de noi suprafeţe vitrate care să îndeplinească cerinţele noii funcţiuni de hotel, precum şi printr-un flamboaiant şi eclectic concept de design, Pavilionul Shepherds Bush şi-a recâştigat aura originală de belle epoque.

Allez up

Igloo #158: Reconversii

Perioada industrială cândva înfloritoare din zona de sud-vest a Montrealului a lăsat în urmă un peisaj neobişnuit, populat de situri industriale. Printre acestea se numără patru silozuri construite în 1952 ca anexe ale unei rafinării de zahăr. Proprietarii sălii de alpinism Allez Up, situată în apropiere, au decis extinderea business-ului printr-un proiect de regenerare care a presupus reconversia silozurilor abandonate.

Igloo #158: Reconversii

Rubrica Design prezintă cinci exemple de reinterpretare a istoriei, reperate în cadrul Maison&Objet Paris, precum și tânăra echipă Upside Down care transformă poliplanul uzat într-o colecție de accesorii.

Igloo #158: Reconversii

În completare, prezentăm pe larg o serie de proiecte authtone: Amber Gardens – ansamblu rezidențial certificat cu titlul de „Casă Verde”, Casa de pe malul Dunării – proiect sculptural în acord perfect cu natura, M1 Atelierul – noul spațiu de degustare al Cramei Murfatlar, Apartament N – amenajare remarcabilă prin atenția acordată detaliului și E3 by re-act now – noua cafenea deschisă în zona Floreasca.

Igloo #158: Reconversii

Igloo #158: Reconversii

Igloo #158: Reconversii

Revista pe scurt aici: http://www.igloo.ro/habitat/158/ 

Editorialul numărului este semnat de Bruno Andreșoiu și poate fi citit online aici: http://www.igloo.ro/articole/reperele-cotidianului/

Revista poate fi comandată online aici şi poate fi găsită în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop. Facebook: Igloo Media 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0