fbpx

Igloo media a lansat trei volume noi din colecţia igloopatrimoniu

În seara de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, Igloo media a lansat în cadrul Carte cu Arte trei volume noi din colecţia igloopatrimoniu. Evenimentul, care a avut loc la Galeria Universităţii Naţionale de Arte, a adunat alături colaboratorii celor trei albume, invitaţi speciali, dar şi un public numeros pasionat de carte, format din arhitecţi, oameni de cultură şi persoane interesate de patrimoniul naţional. Ne-am bucurat împreună de noile publicaţii într-o atmosferă plăcută servind dulciuri tradiţionale şi vin oferit de Avincis.

Igloo media a lansat trei volume noi din colecţia igloopatrimoniu

Noile publicaţii, apărute cu sprijinul Administraţiel Fondului Cultural Naţional, păstrează linia deja consacrată de precedentele albume ale colecţiei prezentând exemple de patrimoniu autohton, două fiind dedicate Dobrogei, o zonă cu totul specială a ţării, iar celălalt oraşului Câmpulung Muscel.

Igloo media a lansat trei volume noi din colecţia igloopatrimoniu

Olane. Case Tradiţionale din Dobrogea îşi propune, în mod explicit, să (re)trezească interesul pentru casa tradiţională din Dobrogea prin prezentarea a numeroase exemple de arhitectură specifică zonei, în timp ce Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei aduce în atenţie lăcaşurile de cult musulmane. Prezente pe teritoriul ţării noastre într-un număr semnificativ, multe fiind grupate pe teritoriul Dobrogei, ele reprezintă adevarate monumente de arhitectură cu un important potenţial turistic.

Igloo media a lansat trei volume noi din colecţia igloopatrimoniu

Prin cel de-al treilea volum Câmpulung Muscel. Schiţe pentru o monografie arhitecturală inaugurăm seria de monografii dedicate unor oraşe vechi cu o arhitectură impresionantă de-a lungul istoriei. Albumul prezintă exemple de arhitectură civilă, vestita casă de Muscel fiind reprezentativă pentru tipul de locuire urbană medievală din Ţara Românească, dar si exemple de clădiri de patrimoniu, care au beneficiat de restaurări fericite. Apariţia acestor noi albume dedicate unor zone cu valoare de patrimoniu redeschide o discuţie mai amplă care dincolo de componenta arhitecturală poate atinge probleme legate de urbanism, sociologie şi chiar antropologie.

Cele trei albume se află în librăriile din ţară şi pot fi comandate online pe www.igloo.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0