fbpx

igloomedia la Street Delivery – Vise despre case, poveşti pentru părinţi şi copii

igloomedia iese în stradă şi visează, împreună cu cei mici, la case cu petale la ferestre, cu picioarele pe pământ şi capul în nori, cu forme „nepătrate” sau cu gândul la acrobaţii. Sâmbătă, toată ziua, vă aştepăm pe Arthur Verona la ateliere de grafică şi construcţii 3D din hârtie, coordonate de arhitecta Eliza Yokina, autoarea cărţii “Vise despre case”. Vom colora, vom învăţa care este secretul unei locuinţe fericite, vom construi turnuri cu fason şi vom scrie reţeta pentru case ca-n poveşti.

igloomedia la Street Delivery - Vise despre case, poveşti pentru părinţi şi copii

igloomedia la Street Delivery - Vise despre case, poveşti pentru părinţi şi copii

Arhitectura şi, în general, lumea construită ne influenţează existenţa încă din primii ani de viaţă şi sunt fundalul dezvoltării personalităţii noastre. De la vârste mici, copiii îşi construiesc căsuţe, se joacă în ele, se raportează ludic la spaţiul construit, însă casele nu sunt prea prezente în poveştile lor. Tocmai din aces motiv arhitecta Eliza Yokina, care împreună cu Adrian Soare conduce unul dintre cele mai inovative birouri tinere din România, s-a gândit că în bibliotecile copiilor ar trebui să existe, pe lângă albumele cu animale, obiecte fermecate, personaje cu puteri miraculoase, şi o carte despre case cu personalitate. Aşa că s-a pus pe treabă şi a desenat case cu forme sucite, siluete ţuguiate şi detalii dichisite, după care le-a alăturat şi poveşti inedite, menite a stimula imaginaţia copiilor şi interesul pentru clădirile ce îi înconjoară.

Albumul „Vise despre case” nu este propriu-zis o carte educativă, dar prin frumuseţea desenelor şi prin provocări narative ludice, are puterea creativă de a-i face pe copii să privească cu alţi ochi construcţiile din jurul lor şi să-şi dorească să afle mai multe despre ele. În contextul în care se discută din ce în ce mai mult despre necesitatea unei educaţii vizuale şi arhitecturale în şcoală, un astfel de demers nu poate fi decât salutat.

igloomedia la Street Delivery - Vise despre case, poveşti pentru părinţi şi copii

Cele 18 povestioare, pline de metafore şi alegorii haioase, aduc în atenţia copiilor casele ca pe nişte personaje vii, cu emoţii, explicând într-un mod relaxat diverse aspecte ale arhitecturii. Ilustraţiile sunt desene simple de mână, alb-negru, care aşteaptă să fie colorate şi sunt însoţite de schiţe ştanţate, numai bune de îndoit.

„Vise despre case” se individualizează în lumea puternic colorată a cărţilor pentru copii, lăsând loc imaginaţiei fiecăruia şi provocând vizual.

igloomedia la Street Delivery - Vise despre case, poveşti pentru părinţi şi copii

Despre Street Delivery

Ajuns la cea de-a şasea ediţie, Street Delivery, proiect demarat de Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, atrage în fiecare an pe strada Arthur Verona, “închisă pentru maşini şi deschisă pentru oameni”, peste 20 000 de pietoni.

Street Delivery reinventează şi întăreşte rolul structural pe care spaţiul public l-a jucat în toate oraşele europene şi propune un mediu urban care să inspire viaţa de zi cu zi. Anul acesta, Street Delivery are loc în perioada 10 – 12 iunie în Bucuresti şi între 11 – 12 iunie la Timişoara.

Despre igloo media

Editura igloo media a fost înfiinţată în 2001. În prezent, este una dintre puţinele companii editoriale din România specializate în publicarea cărţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu. Misiunea sa, declarată încă de la început, este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care îşi caută încă reperele în domeniul arhitecturii şi al politicilor urbane.

În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, situată la interferenţa dintre arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană şi artă contemporană, editura mai numără următoarele serii editoriale – igloo patrimoniu, igloo best, igloo pocket, igloo profil, igloo guide, igloo art, igloo boks, Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti şi Arhitecturi văzute prin Igloo.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0