fbpx

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Igloo media prezintă un nou album din seria igloo best – Interioare din România 2, dedicat celor mai bune proiecte autohtone de amenajare de locuinţe realizate în ultimii trei ani.

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Interioare din România 2 vorbeşte despre locuirea autentică, despre proprietari conştienţi de rolul arhitecţilor şi despre cum mişcările designului contemporan se reflectă ingenios în casele româneşti. Cele 14 proiecte selectate pentru album stau sub semnul inovaţiei şi al îndrăznelii şi reprezintă, fiecare în parte, provocări pe care arhitecţii şi designerii de interior le-au acceptat. De la lămpi Tom Dixon, canapele de la e15 şi lampadare Philippe Starck până la paravane din sticlă, jocuri de lumini şi de texturi, interioarele selectate prezintă, pe scurt, o istorie a designului şi marchează un joint venture reuşit între cerinţele şi dorinţele clienţilor şi ingeniozitatea şi talentul autorilor-arhitecţi. Lucrările unora dintre ei au fost publicate şi în primul album dedicat interioarelor, dar sunt şi multe nume noi, ce dovedesc interesul crescând faţă de acest domeniu.

În 164 de pagini, albumul mixează armonios spaţii fluide, paturi suspendate, motive flower-power, metamorfoze cromatice, texturi atipice şi accente luxoase, extravaganţe şi jocuri de volume, într-o combinaţie de ludic şi eclectic, reprezentativă pentru transformările din spaţiul românesc de după 1990. In acelaşi timp, aceste amenajări pot sta adesea fără probleme alături de cele din afara ţării, bucurându-se de interesul presei internaţionale.

Interioare din România 2 prezintă o serie de “idei bune”, stabilind totodată un reper pentru cei care vor să descopere dinamismul designului de interior autohton şi să afle despre personalitatea versatilă a unei amenajări de calitate. Fără a fi exhaustivă, selecţia propusă de igloo media este reprezentativă pentru momentul actual, când fenomenul designului de interior a devenit din ce în ce mai dinamic şi pe plan local.

Din sumar:

Apartament Scenography

Proiect: AA Studio, arh. Alex Adam, arh. Roger Pop

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Transformarea-fuziune a două apartamente în oglindă într-un spaţiu generos de aproximativ 400 mp, printr-un concept îndrăzneţ, a generat o locuinţă spectaculoasă, care trăieşte din şi prin lumină. Soluţia pentru distribuţia funcţională a spaţiului nu a fost deloc complicată: zona de zi s-a aşezat pe suprafaţa primului apartament, iar cea de noapte a luat locul celui de-al doilea, fiind articulate de o sală de fitness. Proporţiile şi dimensiunile vaste ale spaţiilor au permis o rescalare completă, iar consecinţa a fost proiectarea personalizată a întregului mobilier. Piesele concepute de arhitecţi sunt simple, cu linii ferme şi preponderent în unghiuri drepte, dar scara la care sunt realizate, precum şi modul în care relaţionează cu spaţiul din jur le oferă o anumită maiestuozitate şi eleganţă.

Apartament S

Proiect: arh. Mircea Schlotter

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Amenajarea acestui loft are un aer tineresc şi ludic, combinând, printr-o multitudine de forme organice, ambianţa futuristă a anilor ’70 şi veselia anilor disco. Forma fluidă este patternul grafic al conceptului de amenajare: canapeaua sinusoidală, orientată spre măsuţa sculpturală Osorom, semnată Konstantin Grcic, îşi are corespondent în imediata vecinatate – banda de inox, în formă de S, a barului. Acesta este prins între doi stâlpi care se racordează pe curb la pardoseală şi la plafon, iar mozaicul de pe pardoseală se ridică pe una dintre feţele stâlpului, celelalte fiind finisate cu sticlă de culoare mov, cu efect decorativ puternic.

Apartament în Constanţa

Proiect: arh. Mario Kuibuş, Adela Toma

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Cutia albă, închisă în mare parte de sticlă, este tăiată în două de o suită de panouri translucide, dispuse în zig-zag, un fel de cameră a oglinzilor desfăşurată pe lung, o prezenţă insolită care face ca întreg spaţiul să trăiască exclusiv sub imperiul caleidoscopului de culori ce se oglindesc unele în altele. Intrarea se face printr-un spaţiu telescopic, flancat pe ambele laturi de suprafeţe verticale şi obturat frontal de o serie de fâşii de sticlă în spatele cărora se desfăşoara livingul. După câţiva paşi, perspectiva se deschide direct spre imaginea mării, vizibilă, de altfel, din orice punct.

Casa M

Proiect: Puran Architecture Design, arh. Raluca Puran, Sorin Puran

igloomedia prezintă Interioare din România 2

Amenajarea acestei locuinţe reprezintă o adevărată incursiune în istoria designului, o galerie de obiecte contemporane, organizate în ansambluri independente care definesc, punctual, în open space-ul alb şi generos al parterului, zone de living, de relaxare, de discuţii şi de dinning. Centrul compoziţional al amenajării corespunde centrului structural al casei, marcat de strălucirea mai multor Mirror Balls (Tom Dixon) dispuse la diferite înălţimi.

Despre igloobest

Iniţiată în 2007, seria igloobest selectează cele mai bune proiecte de arhitectură realizate până în prezent, semnate de arhitecţi români de renume. Albumele sunt bilingve şi accesibile publicului larg. Ele urmăresc să demonstreze că în România există proiecte arhitecturale de valoare, care merită să fie cunoscute şi apreciate. Colecţia numară până în prezent 6 albume: Interioare din România 1, Case din România 1, 2 & 3, Hoteluri din România şi Birouri din România.

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost înfiinţată în 2001. În prezent, este una dintre puţinele companii editoriale din România specializate în publicarea cărţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu. Misiunea sa, declarată încă de la început, este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care îşi caută încă reperele în domeniul arhitecturii şi al politicilor urbane.

În afara revistei lunare Igloo habitat & arhitectură, situată la interferenţa dintre arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană şi artă contemporană, editura mai numără următoarele serii editoriale – igloo patrimoniu, igloo best, igloo pocket, igloo profil, igloo guide, igloo art, igloo boks, Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti şi Arhitecturi văzute prin Igloo.

Albumul se va găsi în librării începând cu data de 15 mai şi poate fi comandat aici.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0