fbpx

igloomedia prezintă – Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

igloomedia anunţă lansarea unui nou volum din seria igloobest, Locuinţe colective din România, care propune o nouă perspectivă asupra locuirii la bloc.

igloomedia prezintă - Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

Toate cele 19 proiecte rezidenţiale colective prezentate în volum ilustrează faptul că locuirea colectivă poate însemna confort şi individualitate, ba chiar, uneori, integrarea în mediul urban. Deşi nu putem vorbi (încă) de un program urban major, aceste proiecte au curajul de a propune alternative la standardizare sau doar de a oferi alte repere de confort în comparaţie cu blocul comunist.

Prin proiecte mai ales de dimensiuni mici şi medii, dar cu standarde înalte de calitate, noua perspectivă a locuirii la bloc propune o mai mare flexibilitate şi orientare către client, oferindu-i acestuia posibilitatea de a-şi defini individualitatea şi prin spaţiul în care trăieşte.

Locuinţele colective prezentate în album se remarcă prin calitatea arhitecturii şi a locuirii şi propun redescoperirea farmecului locuirii urbane, pe înălţime. Albumul este un reper pentru cei interesaţi de locuirea urbană, specialişti sau nu, şi poate fi găsit în librării şi la toate punctele de vânzare Igloo începând cu 2 noiembrie, sau poate fi comandat online

Din cuprins:

Imobil de apartamente pe strada Mircea Eliade

Situată într-o zonă rezidenţială din nordul Bucureştiului, clădirea beneficiază de un context arhitectural valoros, datând din perioada interbelică, de care arhitecţii au ţinut cont în elaborarea proiectului, fără a renunţa însă la un discurs contemporan.

igloomedia prezintă - Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

Arhitecţi: Adrian Bold, Maria Bucur

Structură: Incona

Finalizat: 2006

Foto: Andrei Mărgulescu

Ansamblu de locuinţe Carol Park

Imobilul a fost conceput într-o formulă oarecum clasică, aceea a volumelor grupate în jurul unei curţi interioare rectangulare. Acest scuar are însă un dublu rol: cel de a funcţiona ca un spaţiu intim, în care mobilierul urban şi corpurile de iluminat punctează traseul aleilor într-o zonă plantată cu vegetaţie înaltă, retrasă, dar şi cel de a realiza legătura ansamblului cu oraşul, prin străpungerile discrete practicate în toate cele patru laturi care îl mărginesc.

igloomedia prezintă - Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

Proiect: Graphic Studio

Arhitecţi: Remus Hârşan, Dragoş Perju, Karoly Nemes, Cosmin Pavel, Alex Ciobanu, Mihaela Bogăteanu, Radu Neniţă

Structură: Incona Proex, inginer Mircea Neacşu

Finalizat: 2008

Foto: Radu Malaşincu

Ansamblu rezidenţial Madrigalului

Amplasat pe malul lacului Băneasa, în Bucureşti, acest mini-ansamblu rezidenţial răspunde dorinţei beneficiarilor de a realiza şase locuinţe cu o atmosferă intimă şi cu deschidere generoasă către peisaj. În final, proiectul a dat naştere unui cuplu de imobile identice, cu demisol, parter şi două etaje, fiecare etaj suprateran găzduind un singur apartament.

igloomedia prezintă - Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

Proiect: DE3 Grup

Arhitecţi: Adrian Roşca, Adrian Ilie, Silvan Moldovan, Radu Rusu

Structură: Arcadia Engineering

Finalizat: 2009

Foto: Şerban Bonciocat

Imobil de apartamente pe Aleea Alexandru

Această clădire de apartamente de lux se află într-o zonă deosebită a Bucureştiului, cu numeroase monumente de arhitectură care stau mărturie pentru diversele perioade de dezvoltare ale oraşului. Într-un astfel de context arhitectural marcant, cu clădiri ce prezintă dominante compoziţionale clare, noul imobil – construit în aceeaşi linie calitativă – devine un fundal care nu dezvăluie nicio ierarhie sau vreun principiu de compoziţie tradiţională.

igloomedia prezintă - Locuinţe colective din România. Noi perspective ale locuirii la bloc

Proiect: Westfourth Architecture

Arhitecţi: Vladimir Arsene, Omar Gerelioglu, Lucia Stoll, Zzing Lee, Călin Negoescu, Radu Ursoiu, Oleg Aytac

Finalizat: 2009

Foto: Andrei Mărgulescu

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0