fbpx

II’ Two Minutes – concentrat de cafea și design

Ce se poate întâmpla în două minute? Să mergi pe o stradă dintr-un cartier binecunoscut și să observi o nuanță a ineditului în familiar. Bine integrat în peisaj, ineditul poate lua forma unei cafenele. Sau chiar a două. Sub conceptul II’ Two Minutes Coffee Shop, au apărut printre noi probabil două dintre cele mai mici cafenele care și-au găsit loc în țesutul urban bucureștean. Povestea celor două proiecte a pornit de la un om și de la încercarea de a țese o comunitate în jurul său.

Episodul I – Floreasca

Two Minutes Floreasca este o cameră deschisă către afară. Spațiul se dezvoltă pe lungime, 90% din lățimea acestuia deschizându-se către stradă.

Pretextul interacțiunii este masa lungă care face loc tuturor: espressor-ului, scaunelor, iubitorilor de cafea, ceștilor. Desenele de pe perete semnate de Ioana Trușcă și corpurile de iluminat cu iz industrial sunt elementele de șarm ale minimalismului asumat.

Episodul II – Cotroceni

Povestea Two Minutes se nuanțează în Cotroceni cu o amenajare care convertește cei 4 mp utili în probabil cea mai mică cafenea de specialitate europeană.

Un fost punct al norocului LOTO s-a transformat într-un pretext de a zăbovi la intrarea într-un imobil interbelic. De la acesta este preluat și finisajul din marmură al fațadei. Intrarea oferă și posibilitatea unei serviri rapide, la geam.

Pentru cei care nu sunt însă pe fugă, rămâne descoperirea unei bucătării deschise și prietenoase, unde mobilierul versatil oferă atât spațiu de lucru, cât și de depozitare. Mozaicul și detaliile decorative (cum ar fi șorțul din cuier) nu fac decât să ne adâncească în familiarul unei bucătării în care plutește posibilitatea unei cești de cafea.

 

Two Minutes Coffee Shop (Floreasca, Constantin Aricescu 50A):

Autori: Ștefan Păvăluță, Mihai Barbu, Ioana Trușcă (grafică+desen), Justin Baroncea. Finalizat: 2016

Two Minutes Coffee Shop (Cotroceni, Dr. Lister 1):

Autori: Ștefan Păvăluță, Mihai Barbu. Finalizat: 2017

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0