fbpx

Imagini suedeze

„Din moment ce fiecare experienŢĂ olfactivă este diferită, ne-am dorit să-i exprimăm această individualitate şi în sculpturile în sticlă. Fiecare obiect este unic, la fel ca şi parfumul”.

Foto: © Madison Absolute Beauty
Text: Ioana PĂUNESCU

Concept: Christine şi Niclas Lydeen, Artist În sticlĂ: Âsa Jungnelius

Fondată în 2008, casa suedeză Agonist este privită, azi, ca unul dintre cele mai originale branduri din piaţa parfumeriei de nişă. Alături de creatori renumiţi de parfumuri, Christine (cu background în fashion design) şi Niclas Lydeen (artist vizual), lucrează preponderent cu expresii artistice derivate din natura şi cultura scandina­vă, dar, la fel de bine, cu imagini specifice (Onyx Pearl e inspirat de fotografiile lui Guy Bourdain). Pornind de la nume (agonist, ca opus al lui antagonist, este, printre altele, şi acel compus chimic care activează un receptor pentru a produce un răspuns biologic) brandul porneşte, în creaţiile sale, de la ideea de a produce o reacţie a simţurilor. Accentul este pus pe arta tradiţională – a parfumeriei, dar, în egală măsură, şi a realizării ambalajului, astfel încât fiecare aromă din seria Sculpture primeşte un packaging realizat manual, din sticlă, semnat de către artista suedeză Âsa Jungnelius şi produs de firma, de asemenea suedeză, Kosta Boda.

Ideea de Liquid Crystal este tradusă, de exemplu, în sticlă, printr-o sferă în care s-au infuzat aur şi argint, şi care tocmai atinge apa; iar parfumul de cristal lichid este, în viziunea Agonist, „fresh şi oriental, clar ca sabia unui samurai” şi ca tăieturile perfecte ale sticlei flaconului, fiind compus din bergamotă, condimente orientale şi esenţe lemnoase. Solaris este imaginea verii arctice, cu soarele care nu apune niciodată, tradus olfactiv prin note a căror tranziţie se face discret, cald, rotund, „ca un apus care nu se mai termină”.

Parfumurile sunt disponibile prin Madison Absolute Beauty.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0