fbpx

ÎMPREUNĂ – Întâlnire în cadrul proiectului Case Care [Nu mai] Plâng

Asociaţia Rhabillage vă invită astăzi, 3 noiembrie, de la ora 20.00, la evenimentul semnal ÎMPREUNĂ, organizat în clubul Control, de pe Str. Academiei, nr.19.

Acţiunea se dezvoltă în jurul sloganului „Atâta timp cât privim case, le construim şi locuim în ele, arhitectura este un subiect ce ne priveşte pe toţi” şi reuneşte în jurul proiectului personalităţi din mai multe domenii, printre care Andreea Esca, Monica Tatoiu, Theodor Paleologu, Eliza Rogalski, arhitectul-şef al capitalei, Gheorghe Pătraşcu, antropologul Alexandru Bălăşescu şi arhitectul Gheorghe Leahu.

Evenimentul se desfăşoară pe fondul instalaţiei de fotografie ÎNAINTE/DUPĂ. Modele de reabilitare sau case demolate, ele atrag atenţia asupra modului în care oraşul se transformă sub ochii noştri.

ÎMPREUNĂ - Întâlnire în cadrul proiectului Case Care [Nu mai] Plâng

ÎMPREUNĂ - Întâlnire în cadrul proiectului Case Care [Nu mai] Plâng

În paralel, este deschisă expoziţia CASE CARE PLÂNG, la Galeria Octav Doicescu, de pe Calea Victoriei, nr. 126. 500 de case din baza de date www.casecareplang.ro sunt expuse în cadrul instalaţiei de fotografie, deschisă publicului până în data de 16 noiembrie, putând fi vizitată între orele 09 – 17:00.

Expoziţia marchează un moment important în istoria proiectului: finalizarea inventarului Case Care Plâng – Bucureşti. După patru ani de inventariere a clădirilor cu valoare arhitecturală şi istorică, avem o situaţie clară vis-a-vis de starea patrimoniului arhitectural local: peste 4 000 de case degradate sau demolate şi doar o zecime reabilitate şi întreţinute corespunzător.

ÎMPREUNĂ - Întâlnire în cadrul proiectului Case Care [Nu mai] Plâng

Acţiunile sunt organizate de Asociaţia Rhabillage, cu sprijinul Uniunii Arhitecţilor din România, având ca parteneri Centrul Cultural Art Society, Casa de licitaţii Artmark, AFI Palace Cotroceni Mega Fun, Jurnalul Naţional, Imobiliare.ro, Igloo Media, Arhitectura şi Metropotam.

Bucureştiul are nevoie de noi toţi, pentru a creşte frumos!

ÎMPREUNĂ - Întâlnire în cadrul proiectului Case Care [Nu mai] Plâng

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0