fbpx

În dialog cu arhitectura tânără – noul album igloo „A ≤ 40. 14 Birouri de arhitectură din România”

Pentru că suntem perpetuu atenți, curioși, critici și prezenți în miezul dinamicii arhitecturale contemporane, în cel mai recent album #igloobooks, A ≤ 40. 14 Birouri de arhitectură din România, am invitat la un dialog plin de acuratețe și nuanțe 14 birouri de arhitectură de la noi, tinere și talentate (cu membri fondatori având sub 40 de ani).

Intensitatea demersului arhitectural, consistenţa intervenţiei şi o anume coerenţă a abordării, prezente în fiecare proiect, au fost câteva dintre criteriile de selecţie a celor 14 birouri:

Atelier MASS    Bogdan Ciocodeică Studio    Dofinteriors   Filofi şi Trandafir Arhitectură  ♦  LAMA Arhitectura    Phenomena Laboratory    SMAA    SQM Architecture    Studio 1408    Studio3Plus    Studio A19    VATRAA    Vlad Sebastian Rusu    Yellow Office

Decupajul de întrebări și răspunsuri, atent curatoriat, reflectă și evoluția proiectării de arhitectură din Românii ultimilor ani. Am discutat cu tinerele echipe de arhitecți despre sensul și direcțiile arhitecturii de acum, despre începuturi și năzuințe, despre amprenta personală, despre sfaturi către studenți și arhitecții încă și mai tineri, despre (ne)mulțumiri, despre motivație, despre lucrul în pandemie.

♦ ♦ ♦ O F E R T Ă  DE  L A N S A R E ♦ ♦ ♦ 18 februarie – 5 martie

Cum credem în lectura de calitate, iar cărțile vorbesc tot despre cărți, fiecare comandă (cu plata online) a noului album A ≤ 40. 14 Birouri de arhitectură din România făcută până în 5 martie vine însoțită de un cadou – un volum prețios, la care ținem mult: Acasă, în lume de Vintilă Mihăilescu și Ioana Tudora. Un studiu despre casă, acasă, plecat de acasă în lume și despre ce înseamnă asta atât pentru individ, cât și pentru societate. Este, probabil, prima cercetare de antropologie vizuală despre locuire din spațiul academic românesc, care a strâns în 20 de ani fotografii cu interioare, oameni, obiecte, exterioare, fațade și cartiere care încercau să înregistreze cumva inefabilul lui „acasă”.

acasa in lume_cover_plus

A-40(Arhitext)

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/a-%e2%89%a4-40-14-birouri-de-arhitectura-din-romania/”]comandă albumul[/button]

A ≤ 40. 14 Birouri de arhitectură din România se adresează nu doar tuturor celor preocupați de dinamica peisajului arhitectural contemporan românesc, ci și iubitorilor de carte-obiect, albumul remarcându-se printr-o compoziție grafică singulară în colecțiile igloo, semnată de Cătălin Artenie.

04_05_INTRO copy

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

OAR+TA_Logo_RGB_Color

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0