fbpx

Începe Oscar Weekend la Cinema Elvire Popesco

Covorul roșu e întins, filmele sunt pregătite și spectatorii sunt așteptați începând de astăzi, 17 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, pentru deschiderea Oscar Weekend, evenimentul care de cinci ani, aduce în București filme propuse la categoria Cel mai bun film străin. Oscar Weekend durează 4 zile, până pe 20 ianuarie. Bilete pe Eventbook.ro în rețeaua Eventbook și la casieria cinematografului.

afis-oscar-weekend_2019

Oscar Weekend începe la ora 18:30 cu proiecția filmului Cold War , în regia lui Pawel Pawlikowski și este urmat de Donbass, în regia lui Seghei Loznitsa. Cold War are forța de odinioară a cinematografului polonez clasic și este considerat un favorit al Oscarurilor pentru film străin încă dinainte ca filmul să fi fost nominalizat oficial de Polonia în această cursă, aflăm din The Guardian. Filmul este distribuit în România de Independența Film. Donbass vorbește despre această regiune din estul Ucrainei unde au avut loc conflicte între naționaliști ucraineni și susținători ai Republicii Populare Donețk, un proto-stat susținut de Rusia. În 13 capitole, autorul face portretul unei societăți afectate de ani întregi de manipulări și propagandă. Filmul este distribuit de Digital Cube.
A doua zi de Oscar Weekend aduce propunerea Danemarcei la Premiile Academiei de anul acesta și provoacă spectatorii la vizionarea unei curse contracronometru în care este angrenat personajul principal în urma unui telefon primit la urgențe – Vinovatul/The Guilty, în regia lui Gustav Möller. Filmul este distribuit de Bad Unicorn. Girl, regizat de Lukas Dhont este propunerea Belgiei. Filmul spune povestea Larei care visează să devină balerină profesionistă. Victor Polster, actorul din rolul principal a fost premiat la Cannes pentru interpretarea deosebită.
Sâmbătă, 19 octombrie de la ora 13:00 va fi difuzată propunerea României la Oscar: Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari, în regia lui Radu Jude, urmată de filmele Burning, Dogman și Roma.

Oscar Weekend se va încheia duminică cu filmele O afacere de familie,  Capharnaüm, Sunset și Boder. Filmul Sunset, cel mai nou film al lui László Nemes, în care joacă actorul român Vlad Ivanov alături de Levente Molnár, starul din Son of Saul va fi proiectat de la 17:45. Border, filmul lui Ali Abbasi va fi ultima proiecție a serii despre care Variety afirmă că este „Un melanj captivant de film romantic, noir nordic, realism social și horror fantastic, care sfidează și răstoarnă convențiile genului”.
Program Oscar Weekend 2019:
Joi, 17 ianuarie
18:30   Cold War, de Pawel Pawlikowski (1h 28min), Polonia
20:30   Donbass, de Sergei Loznitsa (1h 50min), Ucraina

Vineri, 18 ianuarie
18:00   Vinovatul, de Gustav Möller (1h 25 min), Danemarca
19:45   Girl, de Lukas Dhont (1h 45 min), Belgia

Sâmbătă, 19 ianuarie
13:00   Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari, de Radu Jude (2h 20 min), România
15:30   Burning, de Lee Chang-dong (2h 28 min), Coreea de Sud
18:30   Dogman, de Matteo Garrone (1h 42 min), Italia
20:45   Roma, de Alfonso Cuarón (2h 15 min), Mexic

Duminică, 20 ianuarie
13:00   O afacere de familie, de Hirokazu Kore-eda (2h 01 min), Japonia
15:30   Capharnaüm, de Nadine Labaki (2h 01min), Liban
17:45   Sunset, de László Nemes (2h 22min), Ungaria
20:30   Border, de Ali Abbasi (1h 48min), Suedia

Oscar Weekend este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Institutul Francez din București. Parteneri: Independența Film, Bad Unicorn, Micro Film, Digital Cube. Partener media principal: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, All About Romanian Cinema, CineFan.
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului Elvire Popesco. Mai multe informații pe site-ul și Facebook Oscar Weekend.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0