fbpx

Inspiraţie scandinavă pentru un apartament din nordul Capitalei

Situat într-un cartier nou din zona de nord a Bucureştiului, acest apartament de 80 mp, cu spaţiu de zi tip open space, două dormitoare, două băi şi o foarte spaţioasă terasă de 90 mp, a fost renovat şi reamenajat în totalitate pentru a corespunde nevoilor unei tinere familii. Rezultatul este un cămin cald, confortabil, cu elemente de inspiraţie naturală şi rustică preluate din „manualul” stilului scandinav.

Pentru a crea atmosfera dorită de beneficiari, arhitecţii au ales să mizeze pe expresivitatea materialelor şi a texturilor. Culorile care domină amenajarea sunt albul pereţilor şi tonurile de gri prezente în mobilierul de bucătărie, în elemente textile precum tapiţeriile moi şi catifelate ale canapelei şi peretelui din spatele patului, şi preponderent în cele două băi.

idecorate-privighetorilor-7

Lemnul joacă un rol major în amenajare, fiind materialul folosit pentru podele şi depozitări,  dar şi pentru paravanul riflat ce separă vizual zona de bucătărie şi dining de cea de living. Setul de măsuţe de cafea, în formă de secţiuni de trunchi, şi lemnul de foc depozitat sub bibliotecă constituie elemente rustice, ce conferă spaţiului un aer de cabană primitoare de munte.

idecorate-privighetorilor-8

Băile păstrează tema contrastului dintre tonurile de gri ale pereţilor şi lemnul în tonuri naturale folosit pentru mobilier şi rafturile de depozitare. Gresia texturată de la Delta Studio, cu aspect uşor neprelucrat, creează o atmosferă de spa scandinav, iar obiectele sanitare, furnizate tot de către Delta Studio, au un design surprinzător, ce îmbină abil liniile drept cu muchiile rotunjite.

idecorate-privighetorilor-5

Amenajarea este întregită printr-o schemă de iluminare bazată pe lumina naturală şi atent gândită atât la nivel general, cât şi la nivel de accent, unde o serie de lumini indirecte sunt folosite pentru a evidenţia zonele de interes. Negre mat şi cu linii suple, lămpile şi lustrele  aduc o discretă notă de industrial.

PROIECT: iDecorate, arh Irina Radu, arh. Alexandru Roşu, arh. Corina Roşu; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0