fbpx

Întâlniri neașteptate în „La nuova stanza” – expoziția lui Andrea Branzi la Milano

„Noua cameră” a designerului și arhitectului Andrea Branzi se deschide la Milano, într-un spațiu neașteptat. Îndepărtându-se de cadrul pretențios al galeriilor de design, lucrările își găsesc locul printre obiectele de mobilier din Showroom-ul Pianca & Parteners, o incidență plină de vitalitate care se dezvăluie orașului prin vitrinele ample și luminoase.

Expoziția „La nuova stanza” („Camera Nouă”) intermediază întâlnirea jovială a unor obiecte cotidiene care se „contaminează” unele pe altele într-un spațiu articulat în moduri imprevizibile. Sediul milanez al Pianca & Parteners nu este doar un showroom cu produse, ci un loc vibrant, dinamic și flexibil, un cadru de manifestare pentru artă, inovație și design, în care Andrea Branzi își așază lucrările.

Pianca&Partners_AndreaBranzi_Transparency_Enzimi_01_LR

Ideea de impredictibil, neplanificat, neterminat prevalează în dispunerea acestora, dar și în conceperea lor. Desenele, proiectele, obiectele puse împreună sunt generate de căutări din perioada recentă de lockdown. Condiția fără precedent, de izolare este speculată într-un mod interesant și creativ, iar noua expoziție apare ca o izbucnire artistică după o lungă perioadă de convalescență, plină de energie și putere de regenerare.

Pianca&Partners_AndreaBranzi_ARCHETIPI_SKETCH4_07_LR

„Păpușile, muzica, machetele, ceramica, lămpile, plexiglass-ul strălucesc ca la inaugurarea unei case noi”, notează autorul. Andrea Branzi își filtrează universul prin noi lumini și culori, lăsând liber elanul creator să îl suprindă pe el însuși, nu doar pe vizitatori. Obiectele nu apar cu un scop anume, nu au o utilizare precisă și nu își asumă rolul de a aduce răspunsuri clare, explicite, ci de a pune întrebări, de a declanșa reacții, mecanisme în jurul lor, de a spune o poveste pe care fiecare și-o adaptează conform percepțiilor. Materiale simple, naturale, fier, piatră, marmură, ceramică și textile sunt folosite de Branzi pentru un design discret, ludic, particular pentru fiecare obiect în parte. Intenția este de a crea excepții, diversitate, contaminări. 

Pianca&Partners_AndreaBranzi_Lanuovastanza_phAndreaMartiradonna_19_LR

„Referindu-se la nașterea Mișcării Metafizice, Giorgio de Chirico vorbea întocmai despre această condiție: când, după o boală, ai noi abilități de a vedea lucrurile, de a fi surprins și de a le descoperi de parcă ar fi prima dată. Este o convingere ce trebuie reprezentată prin această expoziție, care este diferită: o nouă cameră. Noua cameră nu înseamnă un spațiu proiectat într-un mod complicat, ci un mediu domestic care își schimbă semnificațiile și care este invadat de multe mesaje creative.”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0