fbpx

Joi aflăm cine pictează Turnul de Apă din Pantelimon

„Patrimoniul industrial, cu sau fără valoare culturală, arhitecturală sau istorică, dispune, de cele mai multe ori, cel puţin de valoarea de utilizare contemporană, fapt ce îl face potrivit pentru a fi supus unor procese de reabilitare şi conversie”. (Lect. Dr. Arh. Eugen Lakatos)

Joi, 25 octombrie, orele 19.00, la sediul Make a Point din Sos. Morarilor nr. 1, vă propunem trei evenimente într-unul singur:

  • Seminar cu titlul „Patrimoniul industrial ca resursă culturală
  • Vernisajul Expoziţiei de Fotografie ProUrban „Există viaţă culturală în afara zonei centrale a oraşului?” şi lansarea DVD-ului „Vitalitatea culturală a oraşului Bucureşti. Promovarea vizuală a potenţialului spaţiilor publice” ;
  • Anunţarea câştigătorilor concursului de proiecte pentru Turnul de Artă.

Joi aflăm cine pictează Turnul de Apă din Pantelimon

Make a Point vă invită joi, 25 octombrie, să aflaţi cine va fi artistul care îşi va vedea lucrarea pe vârful Turnului de Apă din Pantelimon. Din cele peste 40 de lucrări înscrise în concurs s-au calificat în finală 12, iar publicul încă îşi mai votează favorita. Închiderea urnelor se va produce joi, la ora 20.00, deci dacă nu aţi votat încă mai aveţi timp să o faceţi. Pe site-ul Make a Point: www.makeapoint.ro

Seminarul este menit sa dea un context mai larg reabilitării turnului de apă din Pantelimon şi va fi susţinut de către dr. arh. Lector univ. Andrei Lakatoş: „Reintegrarea spaţiilor industriale în circuitul cotidian activ este o atitudine echilibrată, aflată între opţiunea desfiinţării clădirii şi cea a muzeificării, văzută ca o îngheţare a clădirii într-o anumită fază a evoluţiei ei. Recuperarea funcţională a unei structuri industriale prin conversia sa, asigură nu numai conservarea fizică a clădirii, ci şi păstrarea memoriei pe care aceasta o poartă cu sine. La Geneva, vechea uzină de apă a oraşului este un exemplu reuşit de restaurare şi reabilitare a unui spaţiu industrial care păstrează memoria primei sale funcţiuni, iar la Bruxelles, o fostă rafinărie de zahăr devine un loc de efervescenţă culturală şi artistică.

Refolosirea creativă a spaţiilor industriale dezafectate, presupune intervenţii ce pun accent pe păstrarea şi evidenţierea memoriei locului, şi folosirea artei şi culturii ca generator de schimbare a mediului urban”. (Lect. dr. arh. Andrei Eugen Lakatos)

Tot joi, Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii lansează DVD-ul şi Expoziţia de fotografie „PRO.urban: Există viaţă culturală în afara zonei centrale a oraşului?”.

Joi aflăm cine pictează Turnul de Apă din Pantelimon

Proiectul oferă noi perspective asupra utilizării în scop cultural a spaţiilor publice din Bucureşti. Rezultatele analizei realizate sunt prezentate sub forma unui DVD care conţine: o hartă interactivă a spaţiilor identificate, o diagnoză a vitalităţii culturale a Bucureştiului pentru anul 2011 (ce activităţi culturale au avut loc şi care a fost distribuţia lor spaţială), precum şi cinci studii de caz.

Joi aflăm cine pictează Turnul de Apă din Pantelimon

Lansarea DVD-ului se va face în cadrul unei expoziţii de fotografie, unde veţi putea vedea o selecţie de imagini reprezentative pentru spaţiile identificate, găzduită până pe 25 noiembrie la Make a Point.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0