fbpx

Juan Gregorio Hauciartz și puterea artei inspirate de trecut

Text: Manuela Zipiși

Cu o paletă inspirată din maeștrii clasici, avangardă și modernitate, lucrările artistului argentinian Juan Gregorio Hauciartz alcătuiesc un exemplu al neobositei căutări artistice contemporane care poate integra trecutul în feluri sugestive.

 

După un debut artistic în Argentina, unde s-a născut și a studiat „diverse tehnici de pictură precum pictura în ulei, acrilic, acuarelă, desen tradițional, desen digital sau colaj” Juan s-a mutat recent în Spania. Pendularea privirii artistice pe axa trecut-prezent este definitorie pentru lucrările sale: „este esențial să studiezi trecutul pentru a fi inspirat și a putea transmite ceea ce vrei să exprimi, după cum este la fel de important să fii la curent cu noile tehnologii și stiluri de creație”.

 

Printre preferații artistului se numără Gustave Doré, Honoré Daumier, Lucian Freud, Francis Bacon, dar și efervescența pop a artei publicitare. Uneori, lucrările sale au drept punct de pornire imagini vechi descoperite pe internet.

 

Cât despre tehnici, Juan a experimentat pointilismul realizat cu cerneală și pictura în ulei, apreciată pentru versatilitate. Pointilismul „ îmi permite să stratific și să adaug volum lucrurilor într-un mod unic, fiind în același timp un act terapeutic”.

 

Pentru 2022 artistul își propune să își perfecționeze pictura în acuarelă și să organizeze prima sa expoziție europeană.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0