fbpx

La aniversare: 10 ani de AUTOR

De zece ani, bijuteria contemporană de autor se etalează o dată pe an la AUTOR, târgul care ne oferă ocazia să vedem/admirăm/atingem/purtăm cele mai noi și inedite creaţii ale scenei românești și internaţionale de profil. O frumoasă continuitate, la propriu și la figurat. Ne vedem deci, la TNB, în 21-22 aprilie.

autor19

Care este pulsul bijuteriei românești contemporane la 10 ani de AUTOR?

Am tot început răspunsul la această întrebare de vreo cinci ori. Ba mă gândeam că da, e bine, avem un puls care se simte în bijuteria contemporană, ba mă gândeam că e un puls sincopat, care uneori este ușor de simţit, văzut și atins, iar uneori devine discret și greu perceptibil. Cred că e cumva ca în viaţă. Mai urci un deal, mai cobori o vale, pulsul crește sau scade. Dar important este că avem un puls, avem o voce, avem deja consistenţă în bijuteria contemporană în acest moment. Ea se întâmplă și se răspândește către cei din jur și nu doar local.

Ceva inedit despre ediţia cu numărul 18:

La ediţia din acest an, de pe 20 și 21 aprilie, ne bucurăm în primul rând că suntem din nou la Teatrul Naţional București. Un spaţiu benefic pentru bijuteria contemporană. Anul acesta sărbătorim 10 ani de AUTOR și tind să cred că această continuitate, această longevitate e un aspect care contează foarte mult la noi și că putem să o privim ca pe ceva inedit prin prisma simplului fapt că există. În rest, sunt multe lucruri inedite la această ediţie: mai mult de jumătate dintre artiștii sunt noi și pentru prima dată în București și ne bucurăm enorm că târgul are în acest moment o cerere atât de mare la nivel internaţional.

Un designer local și unul internaţional pe care ar trebui să-i urmărim în 2019:

Un designer local, dar care devine deja internaţional și pe care să ţinem un ochi sau pe amândoi este Ioana Ardelean. Bijuteria ei rămâne în zona contemporană, mai precis în zona artistică. Ioana nu face concesii, iar asta oferă profunzime și consistenţă în ceea ce bijuteria contemporană de autor ar fi necesar să fie. La nivel internaţional, aș urmări-o pe Corrina Goutos, o americancă ce trăiește în Germania și care are un mod inedit de a spune ceva proaspăt, de a chestiona bijuteria contemporană și mesajul ei în lume. Pe ambii artiști puteţi să îi descoperiţi la AUTOR pe 21 și 22 aprilie, la Teatrul Naţional București.

Interviu apărut în Banchiza Urbană 12 / primăvară 2019

cop_bu12_shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0