fbpx

La Biennale di Venezia amânată pentru 2021

Biennale Architettura se va deschide în 2021, va dura 6 luni şi se va desfăşura între 22 mai şi 21 noiembrie. Biennale Arte se va deschide în 2022, din 23 aprilie până în 27 noiembrie

La Biennale di Venezia anunță că a 17-a expoziție internațională de arhitectură ­Cum vom trăi împreună?, ­curatoriată de Hashim Sarkis, care urma să aibă loc la Veneția în perioada 29 august – 29 noiembrie 2020, a fost amânată pentru 2021, mai exact în perioada 22 mai – 21 noiembrie.

În consecință, cea de-a 59-a expoziție internațională de artă, realizată de Cecilia Alemani, care urma să aibă loc în 2021, a fost la rândul ei amânată pentru 2022. Va dura 7 luni și va avea loc de sâmbătă, 23 aprilie, până duminică, 27 noiembrie.

Decizia de a amâna Bienale Architettura în mai 2021 este o recunoaștere a faptului că este imposibil să avansezi ­ în termenele stabilite ­ în realizarea unei expoziții atât de complexe și la nivel mondial, din cauza persistenței unei serii de dificultăți obiective, cauzate de efectele urgenței pentru sănătate în curs de desfășurare.

Situația actuală, până în prezent, a prejudiciat cu siguranță realizarea expoziției în întregime, periclitând realizarea, transportul și prezența lucrărilor și, prin urmare, calitatea expoziției în sine.

În consecință, după consultarea curatorului Hashim Sarkis și luând în considerare problemele, arhitecții invitați, țările participante, instituțiile, evenimentele colaterale cu care lumea se confruntă, mulțumindu-le tuturor pentru eforturile depuse până acum, La Biennale a decis să amâne data deschiderii Biennale Architettura până în anul 2021, prelungindu-și durata până la obișnuitele șase luni, în perioada 22 mai – 21 noiembrie.

Toate celelalte evenimente rămân confirmate: al 77-lea Festival Internațional de Film de la Veneția, director Alberto Barbera în perioada 2-12 septembrie; cel de-al 48-lea festival internațional de teatru, director Antonio Latella, în perioada 14-24 septembrie; al 64-lea Festival Internațional de Muzică Contemporană, director Ivan Fedele, în perioada 25 septembrie – 4 octombrie; al 14-lea festival internațional de dans contemporan, directoare Marie Chouinard în perioada 13-25 octombrie.

„Ultimele zile, a declarat președintele Roberto Cicutto, ­au clarificat starea reală a situației cu care ne confruntăm cu toții. Cu cel mai mare respect pentru munca depusă de noi toți, investițiile făcute de participanți și având în vedere dificultățile pe care le au toate țările, instituțiile, universitățile, studiourile de arhitectură care s-au confruntat cu incertitudinea transporturilor, restricțiile de călătorie personale și măsurile de protecție Covid-19 care sunt și au fost adoptate, am decis să ascultăm majoritatea, care au solicitat ca Bienala de Arhitectură să fie amânată. Am primit multe mesaje care solicită amânarea pentru 2021. Acum planificăm să deschidem a 17-a Bienală de Arhitectură în mai 2021 și să îi permitem o viață mai lungă, până în noiembrie, așa cum a fost înainte de pandemie. Cu toate acestea, Arhitectura va fi la Veneția în această toamnă, organizând mai multe evenimente care păstrează în centrul scenei întrebarea, mai relevantă ca niciodată, «Cum vom trăi împreună?».”

„Sunt profund emoționat de perseverența tuturor participanților în timpul ultimelor trei luni ­ a declarat curatorul Hashim Sarkis. Sper că noua dată de deschidere le va permite mai întâi să-și respire, apoi să își completeze munca cu timpul și vigoarea pe care o merită cu adevărat. Nu am planificat-o astfel. Nici întrebarea pe care am adresat-o «Cum vom trăi împreună?», nici bogăția modalităților de răspuns la aceasta nu au fost menite să abordeze criza pe care o trăim, dar iată-ne aici. Suntem, într-un fel, norocoși, deoarece suntem bine echipați pentru a absorbi implicațiile imediate și pe termen lung ale crizei în a 17-a Bienală. Tema ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a răspunde la pandemie în imediata sa manifestare. Acesta este motivul pentru care ne vom întoarce la Veneția în lunile următoare pentru o serie de activități dedicate Arhitecturii.”

Mai multe informaţii:

Site-ul oficial La Biennale di Venezia: www.labiennale.org

Facebook: La Biennale di Venezia

Twitter: @la_Biennale

Instagram: labiennale

Youtube: BiennaleChannel

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0