La Restaurantul Bon… c’est très bon!
Alături de prietenii de la Designist.ro vă prezentăm restaurantul Bon, a cărui frumoasă amenajare e semnată de arhitectul Corvin Cristian.
Într-o duminică după-amiază, prima în care soarele se avânta îmbietor prin ferestre, am ajuns la restaurantul Bon. Doar îi dădusem târcoale o vreme: îi “răsfoisem” pozele de pe pagina de facebook încă de la lansare, iar în plimbările prin agitatul Centru Vechi ne miram cum în peisajul pestriţ de pe Smârdan, la numărul 33, se ridica discret o faţadă cu uşi bleu şi o lumină de living provensal înăuntru.
Nu am intrat din prima, am aşteptat şi am revenit când puteam împărţi vinul şi atmosfera cu mai mulţi prieteni. Bon este genul de loc în care te simţi învăluit într-o senzaţie de frumuseţe şi bine. Ştim că sunt multe locuri frumoase, însă nu toate îţi pot imprima sentimentul că, dintr-o dată, ai trecut pragul într-un spaţiu în care aerul se mişcă altfel în jurul pieselor, în care simţi o vibraţie.
Restaurantul poartă semnătura arhitectului Corvin Cristian şi a arh. Vlad Vieru. Întotdeauna am spus că e arhitectul care ştie cel mai bine să construiască un scenariu de a cărui atmosferă te îmbibi discret şi în acelaşi timp până în cele mai mici detalii. Aşa e şi la Bon.
Tot la etaj, se află şi oranjeria. Am zâmbit plăcut surpinşi să vedem integrată şi această “funcţiune” a domeniilor franţuzeşti: castelele aveau în apropiere o seră pentru plantele exotice, aşa cum avea şi Chateau de Varennes, despre care v-am povestit aici.
Cu siguranţă ne-am uitat mult şi lung la uşile şi obloanele vechi care se aliniau pe pereţi. Am aflat că au fost folosite peste 200 de uşi, multe recuperate de la clădiri abandonate, de aici şi uzura lor – acea patină “căutată” care dă şarmant în lumina caldă, difuză. Multe dintre uşi au fost revopsite pentru a se integra decorului, a cărui schemă de culoare e alb, albastru, roşu.
Ne-a fascinat mixul, extrem de fin regizat, de nou şi vechi: dale de gresie retro la confluenţa cu parchetul vechi; uşile antique şi duşumeaua albă; scaunele din secolul XIX până la contemporanele Tolix-uri şi scaune Tom Dixon, la bar. Toate puse scenografic în lumină.
Articol preluat de pe Designist.ro