fbpx

Lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories

Vineri, 27 noiembrie, ora 19.00 la CARE Café, str. Olari nr. 8 (Izvorul Rece) va avea loc lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories, Ioana Cîrlig și Marin Raica.

Lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories

Albumul este compus din 63 fotografii relevante pentru situația acestor zone, alese din cele peste 10.000 realizate de Ioana și Marin, și o postfață ce completează din perspectivă socio-antropologică imaginile.

Prin limbajul ales, situația din zonele documentate este prezentată cu respect pentru personaje. Prin evitarea clișeelor cu care media mainstream portretizează aceste comunități, albumul invită publicul
la curiozitate și empatie. Prin selecția de cadre ce include peisaj natural, peisaj industrial, oraș și oameni, Post-Industrial Stories oferă un instrument valoros celor interesaţi de regenerarea fostelor zone monoindustriale.

Lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories

Ioana și Marin sunt pasionați de fotografie documentară. Proiectele lor (Post- Industrial Stories, Zâne, The Last Shift, Young Mothers, Leisure, What Do You Miss?, Saturday Morning, The Painted Wall, Colonia) surprind aspectele documentate în urma stabilirii unor legături în comunitatea studiată. Călătoriile și
stabilirea conceptului pentru Post-Industrial Stories au început în 2010. În 2012 au locuit în orașul Brad pentru a-și începe documentarea din interiorul comunității, iar în 2014-2015 s-au mutat la Petrila. În 2015 au participat în toate fazele conceperii și realizării albumului de fotografie, proiect co-finantat AFCN.

Lansarea albumului de fotografie Post-Industrial Stories

În cadrul evenimentului de lansare al albumului Post-Industrial Stories, alături de fotografi, am invitat la o discuție despre proiecte independente de fotografie și despre latura antropologică a fotografiei documentare pe fotografii Petruț Călinescu și Cosmin Bumbuț și pe antropologul și autorul postfeței albumului, Maria Grecu (FR). La eveniment vor cânta The Twisters.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0