fbpx

Lansarea Forumului Arhitecților și Urbaniștilor Români la Londra

Forumul Arhitecților și Urbaniștilor Români (RAUF) a avut lansarea pe 14 octombrie în prezența a 120 membri și afiliați la prestigiosul Institut Regal al Arhitecților Britanici.  RAUF este o asociaţie fondată din inițiativa unui grup de arhitecți, urbaniști şi designeri romani care practică în Marea Britanie.

Asociaţia îşi propune să promoveze cunoaşterea reciprocă, favorizând o apreciere culturală între profesionişti şi între instituţiile din cele două ţări – România şi Marea Britanie – prin contacte culturale şi educaţionale. Asociaţia este independentă, non-partizană şi apolitică.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul E.S. Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda de Nord, Dan Mihalache, Preşedintele pe viaţă, Şerban Cantacuzino, Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Români, Şerban Ţigănaş şi Directorul la Londra al Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici, Dian Small.

Iolanda Costide şi Ana Becheru, arhitecţi de origini română şi iniţiatoare ale organizaţiei, au deschis prin a adresa mulţumiri pentru susţinere din partea partenerilor şi au subliniat necesitatea acestui forum pentru a deschide o comunicare continuă în sprijinul României.

Preşedintele pe viaţă, Şerban Cantacuzino CBE FRIBA, a menţionat procesul BrExit ca un catalizator al coagulării organizaţiei. De asemenea, domnia sa a transmis speranţa ca forumul să ofere membrilor un mediu cu care să se identifice şi un ghid pentru a se integra în rândul profesiei prin colaborarea cu Institul Regal al Arhitecţilor Britanici.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Români OAR, Şerban Ţigănaş, a confirmat sprijinul OAR către RAUF şi a încurajat schimbul de experienţe profesionale cu arhitecţii din România.

Comitetul de onoare pregăteşte alegerea Comitetului Executiv şi invită pe această cale pe cei interesaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la contact@rauforum.com. Poziţiile disponibile conform statutului sunt: Preşedinte, Vice-preşedinţi, Secretar general, Secretar general adjunct, Trezorier şi membri. Detalii specifice sunt disponibile prin e-mail la aceeaşi adresă.

Statutul RAUF:  https://www.dropbox.com/s/y9w2jzitwda1efk/Statut.pdf?dl=0

Video lansare

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0