fbpx

Loft în Primăverii

Loftul amenajat de echipa Square One ocupă ultimele două niveluri ale unei clădiri de locuinţe de pe Strada Moliere. Majoritatea spaţiilor au fost amenajate la nivelul superior, în timp ce încăperile de la etajul inferior – home-cinema şi un dormitor – beneficiază de o terasă generoasă şi atent detaliată.

Text: Catrinel Negru
Foto: Cosmin Dragomir

Marca distinctivă a amenajărilor Square One este aspectul minimalist, cu volume continue şi fluide din corian alb şi accente spectaculoase din punct de vedere cromatic sau gravitaţional – elemente în consolă, prinderi ascunse. Lor li se adaugă suprafeţele din sticlă clară de mari dimensiuni, materialele contrastante – placări de lemn cu textură agitată, zone de plafon şi mobilier vopsite sau placate în culori închise, care scot în evidenţă imaginea high-tech a corpurilor de iluminat şi a sistemelor de ventilaţie. Zona de bucătărie-bar este închisă cu doi pereţi din sticlă fără montanţi şi se distinge prin mobilierul din corian realizat de Ekero, la fel ca toate obiectele custom-made care definesc amenajarea, şi masa de mic dejun cu finisaj de lemn într-o consolă spectaculoasă raportată la grosimea blatului – cca 4 cm.

De partea opusă a vitrajului, dincolo de scara care coboară la nivelul inferior cu parapetul transformat în jardinieră, se află livingul şi diningul mobilate cu piese albe şi simple, ready-made (canapeaua, masa şi scaunele) sau custom-made (comoda tv, rafturile albe în forme organice). Corpurile de iluminat sunt obiecte de tip capsulă, care trimit formal spre arhitectura navală sau aerospaţială. Diferitele scenarii de iluminare LED – generală, de accent şi/sau colorată, recompun de fiecare dată spaţiul, multiplicând ambianţa în mod scenografic.

În legătură directă cu zona de zi se află baia dormitorului principal, cu volumul impresionant al căzii-monobloc închise cu sticlă expus între pereţii plini ai livingului. O jaluzea albă tip rulou amplasată deasupra peretelui de sticlă oferă posibilitatea obturării vizibilităţii între cele două zone. Volumul căzii separă vizual dormitorul de interiorul băii, fără a trasa o limită clară între cele două spaţii. Patul face parte din categoria pieselor care levitează într-o consolă neverosimilă, detaşarea lui faţă de pardoseală fiind accentuată de iluminarea intradosului. Mobilierul placat cu sticlă neagră al dressingului contrastează puternic cu suprafeţele albe ale dormitorului, în timp ce suprafeţele băii sunt placate cu imagini vegetale stilizate. Livingul de la etajul inferior, amenajat ca home-cinema, este de asemenea mobilat cu o canapea albă simplă, orientată către zona media cu un ecran încastrat în perete, şi către şemineul de pe partea opusă. Mobilierul de depozitare care închide spaţiul de sub scară este rezolvat cu rafturi din lemn şi rame metalice de adâncimi diferite cu structură organică, suprafeţe deschise, închise şi luminoase, reluând aceeaşi temă a amenajărilor de ambarcaţiuni.

Piesa de rezistenţă a amenajărilor Square One o reprezintă, ca de fiecare dată, băile, mobilate şi placate în mod neaşteptat, extinzând vizual spaţiile mici care le sunt alocate. Băile amenajate în jurul obiectelor-concept marca A(r)telier se transformă în capsule spaţiale, pereţii fiind placaţi cu suprafeţe continue de corian (alb, respectiv roşu), cu goluri cu marginile proiectate în afara planului placării destinate oglinzilor şi accesoriilor. Lavoarele şi corpurile de mobilier de sub ele constituie un volum unic, lavoarul fiind ridicat din planul blatului în aceeaşi idee în care sunt decupate golurile rotunde din pereţi, iar bateriile Gessi susţin linia minimalistă a amenajării. Cada albă custom-made cu iluminare interioară, radiatoarele decorative în forme rotunjite, stilizate, corpurile de iluminat din suprafeţe opalescente încastrate în pereţi şi plafoane, finisajul de mozaic Sicis în degrade alb-negru al pereţilor laterali completează imaginea picturală a interioarelor.

Terasa este amenajată cu zone de gazon, suprafeţe din deck şi plăci compozite de mozaic decupate în forme drepte şi circulare, suspendate şi iluminate la partea inferioară. Împrejmuirea perimetrală a terasei este dublată de o jardinieră înaltă, finisată cu piatră, a cărei vegetaţie protejează suplimentar intimitatea spaţiului exterior.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0