fbpx

Lumină și intimitate: un apartament la înălțime

Locuințele colective de un standard înalt ale imobilului de apartamente proiectat de In situ sunt amplasate într-un loc superb din Brașov. Conceptul arhitectural pleacă tocmai de la orientarea imobilului și deschide apartamentele către exterior printr-o serie de cadre. Arhitectura propusă devine un instrument de încadrare a peisajului în spațiul interior.

Ambientul e gândit ca o suită de tablouri și lucrează asumat cu vederi. Spațiile interioare sunt fluide, interconectate, inundate de lumină și deschise complet către priveliștea din vale. Gradele de permeabilitate a clădirii spre exterior țin seama de intimitatea locuinței. Atmosferele create recurg uneori chiar la clarobscur pentru zonele intime ale dormitoarelor, în vreme ce mult mai luminoasă este zona de zi.

w69

Livingul este subtil decalat și conturat prin doar câteva trepte de bucătăria deschisă. Piesa de rezistență a bucătăriei e un comptuar placat cu piatră naturală, sugerând robustețea unui monobloc.

Un spectru de materiale evocă arhitectura organică: lemnul și piatra sunt aduse în operă prin finisaje de lux. Placări parietale cu lemn, cărora le răspund omogen accentuări de ancadramente zonale în plafoane, pardoseli din plăci ceramice large-format sau parchet de lemn triplustratificat sunt elementele de atmosferă ale zonei de zi.

32

Covoarele textile din dormitoare, în culori de pământ, accentuează căldura spațiului pur: câteva planuri și un singur element de mobilier – patul. Băile finisate în piatră și lemn mențin discursul estetic prețios cu acuratețe carteziană. Mobilierul și corpurile de iluminat ale acestei amenajări au fost alese cu grijă de la firma ioooi.

Aflate în proximitatea unui peisaj demn de pus în ramă, locuințele privilegiază mari suprafețe vitrate deschise cu prețiozitate. Finisajele traversează deliberat ecranul de sticlă pentru a accentua unitatea spațială, diluând limita interior-exterior.

PROIECT: In situ, arhitecți Ion Popușoi, Bogdan Preda
FINALIZAT: 2017

Proiect inclus în albumul Interioare din România 7

cop_int7_shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0