fbpx

MÀ Bistro – varianta petit gourmet de Dorobanţi

MÀ Bistro este probabil cel mai mic bistro din București. O să vă pierdeţi puţin pe străzile din Dorobanţi până să ajungeţi pe Constantin Aricescu 50A, dar ocazia de a vă trage răsuflarea într-un spaţiu intim, cu canapele de catifea albastră și corpuri de iluminat care par a fi într-un permanent concert, face să merite drumul.

Gusturile și culorile meniului se schimbă periodic în funcţie de anotimp, de oferta de la piaţă și de inspiraţia celor trei bucătari. De amenajare s-a ocupat Laura Paraschiv (Circa 1703-3071), iar dacă nu știţi catalană și nici persană, MÀ înseamnă mână în catalană și noi în persană.

mabistro_2018-03-14-50

Cine gătește la MÀ Bistro și care este motivul pentru care schimbați meniul o dată pe lună?
În bucătăria noastră, mică cât o „debara”, operează o echipă formată din 3 bucătari, tineri, cu abordări și personalități diferite, legați, totuși, de un numitor comun. Dincolo de dinamica sezonieră, ne-am dorit o abordare flexibilă a meniului, gândit să fie mic, dar cuprinzător. Bucătăria este un teren de joacă, iar schimbarea meniului în acord cu anotimpul, vremea, oferta de la piață, starea de spirit sau inspirația de moment, face ca lucrurile să se afle într-o stare de mișcare.

Cine a semnat amenajarea „celui mai mic bistro” din oraș? Ați colaborat cu un designer?
Laura Paraschiv, pe care mulți o știu prin prisma magazinului concept cu obiecte grăitoare, Circa 1703-3071, este cea care a dat formă intențiilor noastre imaginate. Așadar, ea este cea care a semnat amenajarea, precum și designul unora dintre obiectele și piesele care se regăsesc în bistro, de la canapelele de catifea la obiectele de iluminat custom-made.

Ce surprize pregătește MÀ Bistro în viitor?
Nu cred că MÀ este locul acela care pregătește surprize. Aș îndrăzni să spun că MÀ este o surpriză prin el însuși, prin faptul că este, noi credem asta, cel mai mic bistro din oraș, un loc plămădit din închipuirea unor oameni cu mult suflet și personalitate, în care mâncarea bună se împletește cu ritmurile de jazz într-un ambient presărat cu obiecte, povești și timpuri. Mi-ar plăcea să nu fie nevoie de alte artificii pentru ca oamenii să fie mânați de curiozitatea de a-i trece pragul, făcând din asta un tabiet boem, cel puțin de weekend, dacă poziționarea geografică nu îi încadrează la categoria „vecini cotidieni”.

Ce înseamnă numele vostru?
Înseamnă „mână” în catalană, dar înseamnă și „noi” în persană. Înseamnă că este un loc despre noi și despre ceea ce iese din mâinile noastre.

 

MÀ Bistro apare și în recomandările de locuri noi&cool din București din Banchiza Urbană #9.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0