fbpx

Made in RO – Târg de design românesc

Muzeul ASTRA din Sibiu a găzduit pe 7 şi 8 septembrie expoziţia Made in RO, care a adus mai aproape de sibieni, dar şi de clujeni şi alţi locuitori ai Transilvaniei obiecte de design, toate create de designeri români care explorează spaţiul motivelor tradiţionale reinterpretate contemporan.

Made in RO - Târg de design românesc

Evenimentul Made in RO de la Sibiu, organizat de Fundaţia DALA şi Designist.ro, face parte din programul de Animaţii Culturale „Anima ASTRA” – organizat de Fundaţia Dala şi aparţine unei serii de evenimente culturale desfăşurate cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de existenţă a Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Made in RO - Târg de design românesc

Vizitatorii au avut ocazia să facă cunoştinţă cu aceste obiecte în cadrul tradiţional oferit de siturile muzeului, cu monumente vechi de sute de ani, care reprezintă de fapt sursa de inspiraţie a designerilor invitaţi să expună. O reîntoarcere la tradiţie, o regăsire a valorilor şi a identităţii – se remarcă ca o tendinţă în design-ul românesc contemporan.

Made in RO - Târg de design românesc

Aşa cum Muzeul ASTRA ne arată o lume creată în decursul unei istorii în care românii şi-au delimitat un spaţiu al lor, care să-i deosebească de alţii, care să-i facă unici şi să le dea un sentiment al apartenenţei, al statorniciei, aşa şi designerii contemporani revin la tradiţii, la obiceiuri, la zicale, la arta populară şi la meşteşuguri, la motivele tradiţionale ale iei pentru a crea obiecte de design noi, contemporane, care să-i deosebească şi să-i facă unici în peisajul designului de obiect european şi chiar est european, spaţiu cu care împărţim o istorie comună.

Made in RO - Târg de design românesc

Au expus următorii designeri: Ciprian Vrabie, Cai verzi pe pereţi, Alina Turdean, The Craft LAB by Irina Neacşu, Alexandra Constantinescu, ArhiDot Design, Mihai Stamati, Ideogram Studio, Una ca Luna, Mihaela Ivana, Sucita Goodies, Iutta, Mândra Chic, Minitremu, Ioana Corduneanu, Ciprian Manda, Ruxandra Sacaliş.

Made in RO - Târg de design românesc

Made in RO – Târg de design românesc este un concept al DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original, de foarte bună calitate.

Made in RO - Târg de design românesc

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0