fbpx

MARÉ-CIDADE Concurs internațional de idei pentru studenții arhitecți

logo_uia

Congresul Mondial al Arhitecților va avea loc anul acesta la Rio de Janeiro în perioada 19-23 iulie. Organizat la fiecare trei ani de Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA), concursul este la cea de-a 27-a ediție.

01_logo_uia2020_en

Tema de anul acesta este intitulată „Toate lumile. Doar o lume. Arhitectura 21″. Cu această ocazie, Instituto de Arquitetos do Brasil (IAB) organizează un concurs internațional de idei destinat studenților de la arhitectură, peisagistică și urbanism. Concursul este susținut de UIA și ONU-Habitat.

concurso_organizadores

Sunt așteptate și încurajate proiecte care oferă soluții inovatoare pentru o urbanizare durabilă pentru un sit ales în Rio de Janeiro. Amplasamentul concursului este situat între o autostradă aglomerată (Avenida Brasil) și un set de favele (Complexo da Maré). În prezent, acest teritoriu este ocupat de depozite și clădiri industriale, majoritatea fiind ieșite din uz sau abandonate.

sit

Participanții sunt invitați să imagineze, sugereze și să prezinte soluții pentru integrarea Maré-Cidade în oraș, în conformitate cu obiectivul 11 al Națiunilor Unite: „pentru a se asigura că orașele și așezările umane sunt deschise tuturor, sigure, rezistente și durabile”.

Înscrierea în competiție este deschisă până în data de 30 martie 2020, iar studenții au timp până în 30 aprilie 2020 pentru a depune proiectele.

Rezultatele vor fi anunțate pe 1 iunie 2020.

Pentru mai multe informații, consultați pagina oficială a Congresului Mondial al Arhitecților 2020: www.uia2020rio.archi și

Pagina concursului: https://www.uia2020rio.archi/concurso_en.asp

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0