fbpx

Milano 2015 – Ventura Lambrate

Astăzi ne-am hotărât să facem o listă scurtă de preferinţe, ”indie” şi subiective ce-i drept, însă pe măsura la fel de subiectivei zone Ventura Lambrate din Milano. Vorbim acum de o altă parte periferică, industrială, din zona de nord-est a oraşului, de după gara Lambrate – opusul geografic al zonei Tortona dar care a devenit, şi ea, un hub de creaţie şi un etalon de exprimare noncomformistă, graţie designului (a Salonului de mobilă în general dar, în cazul Lambrate, graţie platformei independente de design Ventura Projects, în special). Aşadar, iată mai jos câteva repere care ar putea construi imaginea Ventura Lambrate 2015, ca repere de design.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

QTZ

Alexander Lotersztain introduce o suită de elemente prismatice cu rol de mobilier de living: imaginea inspirată din geometria cuarţului devine obiect din inox la dimensiunile unui fotoliu cu spătar înalt.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

100% Sand

Anabella Vivas mixează 60% beton cu 40% sticlă pentru a alcătui obiecte-vază. Materialele sunt, ambele, prelucrate în acelaşi timp, graţie procentului de nisip din beton care permite prelucrarea la o temperatură mai joasă a sticlei.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Porcelain-Music-Film

Aducându-ne aminte de numărul nostru de martie, CEPV (Centre d’enseignement professionel de Vevey – Ecole supérieure d’arts apliqués) creează setup-uri vegetale pentru noile lor modele de vase de porţelan cu vegetaţie. În cadrul Ventura Lambrate, setup-ul este asociat şi cu proiecţii de film şi seturi de DJ.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Generative Scarves

Convivial Project folosesc un algoritm care generează pattern-uri vizuale puse, apoi, pe eşarfe de 1.2 x 1.2 metri. Proiectul are deja aplicaţie pe mobil şi orice doritor poate alege şi modifica anumiţi parametri ai  algoritmului pentru a obţine pattern-ul propriu.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

CoSimple

Seriile de tetraedre luminoase pentru plafon, perete, podea sau birou, realizate din aluminiu anodizat şi bandă led, sunt semnate Wlostowska. Un element luminos consumă doar 5 waţi.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Do It Your Way – Polish Design in Pieces

Organizată de Culture.pl pentru al doilea an consecutiv în cadrul Ventura Lambrate, expoziţia designului contemporan polonez pune, la propriu, accentul pe Do It Your Way, astfel încât vizitatorii sunt invitaţi să creeze propriile forme şi combinaţii cu elementele pe care le găsesc expuse – printre cele mai versatile: piesele sistemului modular Dynks (create de studioul de design Tabanda).

Milano 2015 - Ventura Lambrate

PET

Create din fetru PET reciclat, siluetele prezentate în acest an de De Vorm sunt concepute de Lorenzo Palmeri şi au rolul de obiect decorativ fonoabsorbant.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Water Tiles

Form & Seek este un colectiv de tineri designeri. Kirsi Enkovaara este autoarea Water Tiles – plăci ceramice printate cu imagini de atmosferă, practic zoom in-uri de apă în mişcare.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Material

HfG (Universitatea de Arte şi Design) din Offenbach chestionează designul, în general. Şi cu ocazia Salonului de la Milano – materialele în special. „Designul de produs se comportă ca un mediator între om şi lucruri şi, astfel, negoaciază şi sensibilitatea acestui tip de interacţiune” găsim menţionat pe site-ul Universităţii, ceea ce ne face să credem că expunerea lucrărilor studenţilor săi la Salonul de la Milano, Material Design, poate să conţină şi un răspuns surprinzător la această chestiune.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Stitching Carpets

Pe Via Privata Giovanni Ventura, la numărul 15, găsim o iniţiativă olandeză, şi anume MU. Expoziţia lor este intitulată „MU Presents Kneeling, Five Years of We Make Carpets” şi cuprinde numeroase covoare temporare, mai exact mandale tridimensionale din spaghetti, pahare de plastic sau umbreluţe de cocktail.

Milano 2015 - Ventura Lambrate

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0